<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Rabu, 25 Mei 2011


Salam

lamanya x apdet

hati nak apdet

tp kemalasan yg melanda membatas kan pergerakan jari jemari ku neh

hehehehe

Allhamdulillah

aku baru jek balik bercuti 2 minggu lepas

sakan betol bercuti

dan

ini percutian pertama

our little princess
Alhamdulillah

Mia sgt ok rupanya

kaki jalan betol anak aku neh

papa selalu kata

sbijik mama dia

asalkan duk umah jek fikir jalan

naseb la papa ok

.

seronok rupanya ada anak neh

berjalan bawa anak

adoii haiii x terjangka langsung seronoknya

aku ingat bila dah ada anak

susah nak bawa jalan-2

rupanya anak aku neh kaki jalan

so sekepala la hehehehe

.

Insyallah next percutian

mungkin ke Pangkor sekali hadir kenduri kawan kawen

pastu awal tahun depan

Insyallah Ke KK sABAH

tiket harga rm 0.10

aku & nyat bertungkus lumus

asalnya plan kitaorg ke tawau nak ke pulau mabul

tapi mgkin rezeki ke KK jek

aishhh x sabar plak rasanya

tapi

jgn ada yg pegnen

rosak program :))

.

Nak citer jugak pasal

sambutan pertama hari ibu sbg iibu

x leh nak diungkapkan dgn perkataan

Terima Kaseh Tuhan atas kurniaan MU ini

terima kaseh Qaseh Miasara hadir dalam idup mama

Terima kaseh suamiku kerana mnghargai isterimu ini




dari papa utk mama

terima kaseh syg

Insyallah

dengan izin DARINYA

dengan sokongan abg

ayg akan jadi ibu yg terbaek utk permata kita

Insyallah

.
Selamat Hari Ibu Mama Mia
by 'Mamatos Msixteen on Sunday, May 8, 2011 at 12:07am
Khas buat Mama Mia…

Mcm xcaye je kan…ayg da jadi ibu…dulu abg igt lg…
Selama 2 bulan ayg bersedih dan tertekan bila dpt tau yg ayg belum peknen…
Tapi semuanya bertukar ceria bila akhirnya ayg positif mengandung.

Semuanya abg saksikan sendiri…
Depan mata abg…
Bila ayg mula melalui saat bakal bergelar seorg ibu…
Mcm-mcm dugaan semasa ayg mengandung sampai la bersalin

Abg igt lg…
Bagaimana terujanya ayg…xsabar nak jumpa dgn baby…
Ketika ayg alah teruk…sampai minum air pun muntah air…
Ketika ayg muntah dlm kereta…
Ketika ayg kejut abg mlm2 nak muntah lam toilet…
Ketika bawak ayg g az-zahrah terpaksa masuk air…

Abg igt lg…
Walopun teruk alahan...
Ayg masih teruja nak jumpa baby…
Mcm2 persiapan utk baby ayg wat…
Abg igt lg…
Masa kita wat scan 4D kat shah alam…ayg teruja sgt nak tgk wajah baby
Ayg teruja nak tau jantina dia…keputusannya girl mcm yg ayg idamkan…
Tp abg igt lg…
Dlm gembira ada sedih ketika itu…
Ayg nangis…melambangkan betapa sygnya ayg kat baby lam perut tu…
Alhamdulillah la lama2 uri tu naik balik…
Berkat doa kita dan izin Yang Maha Pencipta

Abg igt lg…masa dah hampir due…
Ketika ayg tumpah darah…ketika kita pergi ke hospital
Ketika ayg sakit dan menangis di luar hospital…
Ketika ayg takut dan rasa xmau bersalin kat situ…

Abg igt lg…
Saat2 ayg sebelum melahirkan…
Ketika ayg menahan sakit dm kereta ke az-zahrah…
Ketika ayg menahan sakit nak bersalin kat wad…
Ketika ayg tarik tangan abg masa kontraksi tu…
Ketika ayg dibawak ke dewan bersalin…
Ketika abg bersama ayg dlm bilik tu…
Ketika ayg meneran…
Ketika ayg akhirnya berjaya melahirkan Mia…
Ketika Mia diangkat untuk pertama kalinya di depan ayg…
Ketika mendengar tangisan pertama Mia…
Saat itulah ayg bergelar seorang ibu.

Byk lg saat2 yg abg xtulis…saat selepas melahirkan pun byk…saat ayg menyusukan dia…saat ayg berpantang…dan mcm2 lg…semua saat2 tu amat bermakna dalam hidup abg…semua suka duka tu jadi kenangan terindah dlm hidup abg...

Abg melihat bagaimana ranjau berduri yg ayg lalui selama ayg mengandung dan melahirkan…sungguh besar pengorbanan ayg…sungguh kuat semangat dan kentalnya hati ayg…ayg pernah cakap yg ayg xmampu buat semua tu…tp akhirnya ayg buktikan yg ayg mampu…apa yg abg dpt katakan abg betul2 berbangga dengan ayg…sbb depan mata abg sendiri abg tgk ayg melahirkan Mia…alhamdulillah semua berjln lancar ms tu dgn izin-Nya.

Abg bukanlah org yg pandai berkata-kata atau bermadah pujangga...Cuma abg mau ayg tau yg abg amat berterima kasih yg tak terhingga sebab melahirkan Mia…dan menjadikan abg seorang ayah.

Teruskanlah menjadi ibu yg terbaik buat Mia…isteri yg baik dan patuh pd abg…semoga ikatan cinta kita terus mekar dengan hadirnya puteri kesayangan kita tu…dan bakal adik2 Mia nanti hehe...semoga keluarga kita yg baru terbina ni akan terus bahagia hingga hujung nyawa...

Selamat Hari Ibu sayang…luv u so much ♥♥♥

Yang Bener,
Papa Mia



7:54 PG
6 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|