<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Sabtu, 24 Oktober 2009



HamPir TiBa
Semekom..camana percutian korang minggu ni? ada bagus?
korang ada dgr lagu blog aku?
gila kan
muahahahaha
comels yg tlg wat kan
thanks mels :*
lagu selamat pengantin baru
&
puteri santubong
saje aku letak
sbbnya aku makin terasa getarannya
makin raya excitednya
moga apa yg aku pilih ini
adalah yg terbaik utk aku
Insyallah
Insyallah
dan untuk anda-2 smua
majlis aku akan diadakan
pada
12/12/2009
di Taman Ria Sungai Petani
nape x wat kat penang?
ada ceritanyaa
Taman Ria sg petani kedah
rumah yg ayah aku beli tapi Arwah x sempat duduk
jadinya..utk menghormati harta peninggalan dia
kami smuanya akan wat kenduri di taman ria
cumanya akak aku jek di penang
sbb masa tu ayah aku masih ada
dan
19/12/2009
Majlis sambut menantu di Sri Aman sarawak
jadinya bulan 12 adalah bulan paling bzbuat aku
bermula seawal 9/12/2009 - 02/01/2010
aku akan bercuti..
agak padat
12/12 - kawen
14/12 - nek cameron coz M16 x pnh sampai
17/12 - sibu
20/12 - kuching
25/12 - balik smula ke Putrajaya
tp yg bestnya aku ni kalo korang nak tau
manusia penakot
paling penakot nak nek kapal terbang
pelik kan
tapi kwn-2 aku slalu cakap
ko naik la skali mesti nak rasa nek lagi
betol la apa yg diaorg cakap
hasilnya aku manusia paling banyak nek
da kawen ngan org seberang kan
aku mula nek julai
KL- PENANG (1st time naik)
PNG - KL (Julai)
KL - KUCHING 28/10/09
KUCHING - KL 02/11/09
PNG - KL 23/11/09
KL - PNG 09/12/09
KL - SIBU 17/12/09
SIBU - KUCHING 20/12/09 (yg ni lum beli tiket lg)
KUCHING - SIBU 22/12/09
SIBU - KL 25/12/09
Tahun depan lak
KL - Langkawi ( haniMOON)
Langkwi - KL (balik kl)
KL - Bali (HaniMOON)
Bali - KL
tp bukan saja best malah memendekkan masa
bygkan aku nak lik ke utara ke 5-6jam
ni 45 min da nampak jambatan penang tuh
huhuhu sgt menjimatkan masa
dan x meletihkan badan
okla setakat ni jek dulu
keje gua menanti
nak settlekan dulu
papai smua



12:02 PTG
12 comments

Khamis, 22 Oktober 2009


Busy + Kerja + Busy + Pesiapan + Busy + Hujung Tahun + Busy = BUSY


Awal bulan lagi aku da dgr-2
Kali ni Program kita di Sarawak
Dalam ati bebelah bahagi sama ada nak pegi @ tidak
tetiba pagi tadi dtg opis
bos da mula cakap
"Ina kita akan bertolak pada 28 October kul 8.05 pagi,
pot pet pot pet so kita jumpa di KLIA kul 7.30 pagi..
Kita akan berada di Sarawak 28/10 - 2/11
dan 3/11 dtg opis utk pesiapan..
4/11 - 6/11 awak akan ke Kuantan
Jawapan aku.. yes bos arahan diterima
Hmm apa nak wat kan
da keje pun sbg kuli
tapi aku ske..ske ...ske
bukan keje sbg kuli
tp ske dpt g jalan2


Maknanya aku akan sampai awal
Plan aku bulan 12 nih
19/12 tarikh kenduri aku di sebelah bakal mentua
kami satu keluarga akan terbang ke sibu
20/11 kami akan ke Kuching
Ni x sure lagi
samada guna jalan darat @ udara
sbbnya kami ada baby
kalo udara jarak perjalanan akan jadi singkat
untuk bercuti-2
melawat Bandar Kuching
pegi tempat buat pasu Sarawak
masuk kampung kebudayaan
makan mee golok ke..ntah x sure nama mee tu betul ke tidak hikhik
pasar Satok
Ikan Terubok Masin
Gunung Santubong
n
akan round-2 bandar kuching
pada tarikh itu la
aku buat petama kali
akan jejak kaki ke sarawak
Bumi Kenyalang
Excited betol rasanya
x terjangka betol
teman hidup aku dari Sarawak
Moga ini utusan Tuhan yg terbaik utk aku :X
tapi nampaknya
aku terlebih dahulu menjejakkan kaki
ke bumi Kuching
bagus gak
skrang mmg aku tgh survey
hotel2


n pada 4/11 aku akan ke de rhu beach resort pahang
kat beserah
aku penah pegi utk kursus BTN
tmpat ok cumanya air laut x best
air merah n x sesuai utk mandi
xpe
aku kan nak g keje :))
Insyallah rajin aku akan apdet
mengenai Disember 2009
bulan yg di tunggu-2
yeahhh
Insyallah kalo ada masa & rajen
okla..aku nak siapkan keje
pesiapan ke sarawak
tata

8:42 PG
4 comments

Jumaat, 2 Oktober 2009


Seperti yg dijangka...jem di merata-2 tempat..

family kembar aku..

di Kubur Arwah Ayah..


Depan masjid @ kubang semang penang

Kekaseh aku di pagi raya

cuba cari dimana aku :-"
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITI
.
Assalamualaikum n samat ari raya,
agak lambat aku upkan blog aku ni
sbbnya balik dari raya aku sdikit bz,
lagipun aku x byk gambar sbbnya aku x bawa balik kamera,
smua pic ada pada kamera abg aku,
ni saja gamba yg aku ada tp xpe,
nak kenal lebeh jom ke rumah aku :))
.
Seperti blog aku yg lepas,
aku balik berhari raya pada 17hb,
ptg aku antar sang kekaseh di klia & malam nya aku jugak pulang kekampung,
Excitednya Tuhan je yg tahu,
sepanjang jalan aku asek pasang lagu raya je
sampai la kitaorg sampai kat kampung =)),
jalan malam tu ujan & jem,
jem boleh dikatakan dalam 4- 5 kali kena benti di tgh highway
tapi Allhamdulillah jem biasa je,
spanjang jalan byk betol accident,
sbbnya jalan agak basah,
kereta plak jgn cakap la,
kalo di line kanan kena 130km paling kurang,
kalo bawah mesti kena duduk di line kiri...
Tapi syukur kami sampai dengan selamat..
.
Hari Raya
Aku x leh nak cite banyak sbbnya ada keje sedang menanti,
agak bz...
Pagi raya kami solat & g melawat kubur ayah di penanti penang, kubur tok di alma penang & kubur tokwan di gurun kedah...
Allhamdulillah akhirnya setelah 2 tahun aku x solat aidilfitri oleh kerana "cuti"
& akhirnya tahun ni aku & semua ahli keluarga aku dapat solat..
berdebar jugak pagi syawal tu
sbbnya 1 syawal tu memang aku dijangka akan "bercuti" ..
doa je la aku, arap-2 "cuti" tu lambat skit...
dan betol "cuti" tu lambat skit bulan ni :)) ...
sbb tu aku x ready telekung..
padahnya pagi raya
aku org paling awal bangun & paling lambat besiap
.
Tapi cuti raya tahun ni berakhir dgn pendeknya,
walaupun tahun ni smua cuti sakan
sbbnya raya jatuh pada hari ahad so 1 minggu lajak diaorg..
.
aku? aku balik sini pada ari selasa malam..
& rabu da mula keje
sbb? sbb aku x amek cuti & mcm tu juga adek badek aku yg lain
kenapa x amek ?? ye x amek sbb smua simpan utk ke Sarawak bulan 12 nnti :">
Sang kekaseh? sama jugak, ari rabu dia da terbang balik kl
.
Ye mmg aku cuti pendek
tapi sdikit pun x mencacatkan hari raya aku..
tetiba dpat call dari kampung,
family akak aku nak dtg
watpe?? nak g bawa budak-2 sunway lagoon
itu kalo rajen aku akn up next blog..
.
itu gambar kekaseh & seluruh family dia
aku terima MMS pagi syawal
Aku upkan kat blog
utk tatapan korang
.
family tu? family sang kekaseh
bakal jadi family aku
dan bakal beraya dgn diaorg
beraya dgn family sang kekaseh?
bakal family aku tu
.
ye aku da sedia utk smua ni
bila baca blog kawan-2
yg nanges pagi raya
yg kena raya ikut suami
yg kena berjauhan dgn mak ayah
tp ini lumrah idup kan?
realitinya kehidupan
yg baik sebenarnya
.
aku faham
sbb bukan saja-2 nak kuar kan air mata ni kan
bukan minta simpati
tp syahdunya lain mcm
aku x penah rasa
tp raya tahun ni aku da terasa
x tahu kenapa
.
walaupun tahun depan aku still raya ngan mak aku
bukan aku minta ek,
tp sang kekaseh yg mahu beraya dikampung aku dulu
katanya biar slow-2
dia tarek aku utk biasakan diri
utk berjauhan dgn mak aku di pagi raya
.
Allhamdulillah
tu pasal gua syg bangat sama lu
bodek? bukan la
sbb lu faham gua..
sehingga ke arini lu faham gua
arap-2 sampai akhir hayat nnti ye
xkan ada yg berubah
.
tp lambat laun
1 ari aku pasti x beraya ngan mak aku
tahun kedua aku kawen nnti
dan aku?
sbenarnya sedih sgt
tp aku faham
smua org akan merasa camtu
.
dan yg penting
aku x sabar nak merasa lain budaya
braya mcm 1 kampung
mcm kita tgok citer raya
dalam family yg agak besar
mcm kenduri kawen
Insyallah kat mana pun kita,
sape pun kita,
adat mana pun yg kita ikut
yg penting HATI kan
.
Untuk kekawan samat hari raya
Maaf atas apa pun kesalahan
yang baik datangnya Dari Allah
&
Yang buruk dari saya sndiri
Maaf ye
.
Jemputla dtg umah
tp umah kembar aku
umah aku tahun depan
hahaha
kak aku cakap gatal
hahahaha
bukan gatal
seru da sampai
.
yg pasti aku tgh teruja
sangat teruja
kenapa?
kami sedang mengatur percutian kami
percutian aku & family
ke kampung bakal suami
~SARAWAK ~
.
akak & kembar aku cakap
bagus ko dapat org jauh
kalo bukan ko?
sape lagi nak abeskan duit kami dalam bank
hahahahaha
.
oke la
panjang lebar plak
aku nak sambung wat keje
masa tenet agak terhad skrang
samat hari raya ye
dari aku & sang kekaseh








7:59 PG
6 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|