<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Isnin, 16 November 2009


Me n my Mum

Tunang aku neh..kaki sampai atas kerusi..

aku dipaksa oleh oyin & teman utk meniru aksi mamat :))
-
LUANG KAN MASA....
..
Salam..wah smpat lagi aku up kan blog aku ye..
nak cite pasal hujung minggu yg baru jek lepas neh
aku sbenarnya outstation, x jauh pun, dekat jek
..
Tapi leh bawa family so aku decide nak bawa mak aku
program ala-2 cuti-2
ada BBQ, panggang kambeng, ikan, udang
masak sup kambeng, tomyam
..
Tapi kami dalam masa bekerja
sabtu & ahad lepas
pagi sabtu aku & mak bertolak ke janda baik (blkang genting sepah jek)
aagak seronok..mak aku gembira sgt
tambahan chalet yg kami duduk
kawasan yg sgt cantek
depan chalet ada air terjun..
bunyi air yg sgt mendamaikan
betul-2 suasana kampung
segar+indah+damai+tenang
.....
ahad pagi kul 9.30 pagi kitaorg da bertolak balik
aku & mak singgah di kl utk beli barang aku yg belum beli
aku belikan mak tudung, kerongsang, baju, banjer makan
beli buah di kampung baru
beli lemang & rendang
suka aku tgok mak gembira
mmg itu yg aku inginkan
....
mak luangkan masa utk anak dia yg x kawen lagi neh
x lama lagi kan mak,
anak mak yg degil ni nak jadi isteri org
org yg mak restu utk ada disisi aku
org yg mak izinkan utk ambil alih tugas menjaga aku
org yg mak kasi kepercayaan utk idup bersama aku
doakan yg terbaik utk anak mak nanti
tanggungjawab sbg seorang isteri pada seorang lelaki yg aku syg
tanggung jawab pada family walaupun da berkahwin
n Insyallah x lama lagi tanggungjawab sbg seorang ibu utk cucu-2nya
.
pastu
singgah bawa mak g masjid negara utk solat zohor
balik bawa mak makan diserdang
pastu antar mak di putrajaya umah kembar aku
.
n utk org tersayang kedua
sape lagi kalo bukan tunang aku
balik dari anta mak kuar ngan mamat
g teman dia makan diwarisan
makan nasi ayam kampung favourite dia
sambil lepak-2 ngan oyin & "dia"
"dia" tu sape?
kena tanya oyin la :-"
.
oyin & ehem2 dia ajak g koke di alamanda
memandangkan kami pun xde pape lagi nak wat
kami terus setuju
.
lepas magrib jumpa yin di alamanda
terus masuk koke
diaorg hentam 2 1/2 melalak dalam tuh
mangsa nya bukan aku tp telinga aku =))
thanks oyin banje kitaorg
.
penat sgt...tp aku gembira sgt
dapat luangkan masa dengan 2 org yg paling aku sayang
semoga Tuhan kurniakan
kasih sayang yg berpanjangan pada aku
utk aku gembirakan smua yg aku syg..
INSYALLAH..





5:36 PTG
2 comments

Rabu, 11 November 2009



NO 12 ? ada apa dengan number 12? Insyallah tarikh yg bernumber ini, bulan yg berangka kan ini Insyallah akan jadi tarikh keramat utk aku..
--
Esok genap 12/11/2009, maknanya lagi sebulan lagi aku akan bergelar Isteri orang, dah jadi hak milik kekal da..Akhirnya..Allhamdulillah
--
Aku ngan bakal husband sebenarnya x terasa lagi debaran, belum ketara lagi debaran kami, mebi kami sibuk ngan kerja, jadi dalam kepala byk menda nak kena fikir..tp kawan-2 terdekat amatlah alert dengan perubahan masa, masa yg semakin dekat..
--
di opis, kemana jek aku pegi mesti asek bertanya, camana pesiapan kawen, da rasa ke debaran nya, bila 1 hari 10 kali soklan camtu, so aku akhirnya da terasa debarannya, walaupun x kuat tapi da mula terasa..
--
ye hanya tinggal 30 hari lagi utk aku bergelar seorang isteri, aku syukur sgt akhirnya Pintu ati aku terbuka pada org yg da lama menunggu aku, yg dulunya aku fikir x mungkin aku pilih dia, rupanya dia lah warna idup aku...menerangi, menceriakan, membuatkan idup aku penuh dengan warna kehidupan..
--
Insyallah 20 hb ni aku akan balik kesana utk last pesiapan, nak tgok baju sanding, baju nikah, catering, borang, kad kawen n macam-2 lagi...
--
aku xsempat nak apdet pasal aku ke sarawak 2 minggu lepas sbbnya aku lum smpat kuarkan gambar..tapi aku ske sgt sarawak..& aku akan kembali pada disember ini sekali lagi utk cuti-2 Malaysia.....\:D/



8:48 PG
8 comments

Selasa, 3 November 2009



Assalamualaikum..heh walaupun bz aku tetap nak apdet ..kejap jek, skit pun jadi la..
tgok pic atas tu..heheh kekaseh aku yg sgt-2 aku syg..
sbenarnya aku neh rasa besalah sgt-2..
besalah sbbnya aku belum celebrate besday dia pada 28 oktober yg lalu
hanya sekadar ucapan je..tu pun hanya dalam masej & fb
huhh sorri sgt-2..dari mulut sndiri pun x smpat nak ucap
padahal pagi 28/10 tu dia antar aku g airport
aku kena outstation di sarawak
oleh kerana kelam kabut aku terlupa utk wish
aku tau mesti dia cakap dia x kesah kan
tp sape tau jauh di sudut ati dia?
mesti la nak raikan ngan org yg dia syg kan?
x pun ucapan real dari mulut kekaseh dia
adoiii rasa salah sgt-2
huhh..ni aku baru balik dari sarawak
tp maseh belum dpt jumpa
soknya aku akan ke pahang plak
balik dari pahang mebi kena ke n.9 plak sampai 20hb
pesiapan kawen pun ada yg x settle lagi neh
huhh sorry sgt pada sang kekaseh
ahad nih Insyallah kalo ada masa
n aku try utk ada masa utk sang kekaseh
aku nak celebrate besday dia walaupun da lambat
kita g makan-2 ek..
apa awak nak makan saya banjer
n nak luangkan masa ngan dia
mebi skitar kl untuk last cari barang kawen kami yg maseh belum beli lagi
Insyallah
sy tau mesti sedikit sbnyak awk akan rasa
tapi x makna saya x sayang awak
sayang sgt-2 :*
Happy Besday Wahai sang kekaseh
Moga awak bahagia selalu dengan saya :">
moga impian kita akan jadi kenyataan 12/12/2009 nih
I L.O.V.E U



5:01 PTG
6 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|