<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Jumaat, 29 Mei 2009



jOM JALAN-2dARI mAKCIK MAMAT

PAKCIK MAMAT & ABG AZIZ

ABG AKU YG ITAM :d

My Fiance :X

Thanks cikgu, gee & bebey

tgh bincang tarikh kawen :D

merenung masa depan :X

hampir pasti
My Future Husband 8->

25 MEI 2009


Assalamualaikum...thanks sbb sudi jenguk blog usang aku nih.. Hari ni jumaat rehat panjang so aku wat petama kalinya dok opis sbbnya nak apdet blog aku neh, kalau waktu keje x sempat n xclear :P..

---------------------
Allhamdulillah kini aku da bergelar tunangan org, mcm mimpi, dalam sekelip mata kebahagiaan yg aku kecapi sekrang makin bercambah makin menggembirakan..Allhamdulillah syukur pada Tuhan...ok...benda ni mmg x dirancang...Jumaat malam 22hb Mei aku terima panggilan dari mamat..katanya Ahad 24 Mei 2009 wakil dari family dia nak dtg merisik + bertunang..family pakcik dia akan berada di KL untuk hantar anak diaorg ke Universiti, kesempatan tu jugak ayah mamat suruh adik dia dtg, adik ayah mamat pakcik dia la :P pakcik dia dtg merisik+petunangan aku, katanya manis skit sbb sebelum kahwin ada pertemuan 4 mata & ada perbincangan & kata putus, itu yg pentingnya, ...so kami dari family pak Ibrahim basheer x dpt menolak sbbnya reason yg family mamat bagi mmg kukuh..betul jugak, family dia jauh so bila da ada kesempatan macam ni apa salahnya pertemuan 4 mata diadakan..
--------------------------------

dalam hati aku mula fikir...mana sempat nak wat persiapan?mana nak carik baju? mana nak beli barang-2? family aku kat kampung camana? setelah berbincang kami wat kata putus teruskan juga, da org nak dtg secara elok kita sambut secara elok..perbincangan mesti diadakan.. wat apa yg patut..Sabtu plak mamat keje so memang x sempat kami nak prepare barang-2, dia sempat keluar cari cincin je..aku plak sabtu tu sibuk cari baju, naseb la ada baju saiz aku..cari tudung, serabut betol kepala...tapi aku try gak carik, leteh betol sabtu tu..

-------------------------
Allhamdulillah akhirnya 24 Mei 2009 dalam kul 3 petang semua perbincangan da ada kata putus, semua plan da ada tarikhnya, dan aku jugak selamat jadi tunangan pada Mamatos :X walaupun sepatutnya aku akan bergelar tunang pada dia sehari sebelum kami diijabkabulkan tapi Allhamdulillah Tuhan percepatkan ikatan kami, mungkin ini juga ujian dari NYA...mungkin DIA nak kami tempuhi lebeh awal, sbb kata org alam Pertunangan penuh Dugaannya..dan Insyallah berbekalkan Senaskah Al-Quran yg family aku hadiahkan pada dia semoga jadi petunjuk pada kami, pegangan pada kami, kekuatan pada kami..(mmg menjadi tradisi family aku, bakal menantu akan dihadiahkan senaskah Al-Quran sbg petunjuk, sebagai rujukan, sebagai pedoman untuk menempuhi alam-2 seterusnya)...

-------------------


Pada kawan-2 aku sgt-2la minta maaf sbbnya x jemput korang, sbbnya plan aku last minute...x da niat dihati nak ketepikan korang, xde niat dihati nak lalui hari bahagia sorang-2, xda niat dihati nak rahsiakan, xde niat dihati nak wat tu smua tapi aku hamba-NYA yg mampu merancang dan Tuhan yg tentukan..Aku tahu ada yg kecik hati, tapi korang memang patut kecik hati dan aku & mamat plak mintak maaf banyak-2...

---------------------------

Pada Tuhan yg temukan aku dan dia..Aku mohan petunjuk & hidayah MU, restuilah hubungan yg bakal kami bina nnti, Syukur sbb temukan aku & dia..Berikan la kami kerahmatan & pemudahkan la laluan bagi kami..

--------------------------

Untuk Family aku nak ucapkan terima kaseh banyak-2 sbb merestui pilihan aku, menyokong pilihan aku...

----------------------------

Untuk kawan-2 thanks atas doa dan sokongan korang smua..sbbnya tanpa korang, kawan korang sorang ni mebi masih lagi mencari hala tuju idup..
------------------------
Untuk Tunang aku..Thanks sbb kotakan janji-2 awak dan terus kotakan janji-2 awak...Tak ada apa yang saya inginkan melainkan kasih sayang awak utk saya dan Insyallah kita sama-2 dalam susah senang..Moga hubungan kita ni direstui oleh smua pihak :X
-----------
sebenarnya jalan idup aku baru je nak bermula..baru step 1..banyak lagi step yang aku kena langkah...aku harap aku antara org yang Allah berikan Kenikmatan dan kerahmatan...Insyallah
------------------------


12:50 PTG
8 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|