<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Khamis, 17 Julai 2008


aku ngan partner aku


dia ngan partner dia

semekom:"> n samat pagi smua, sbenarnya mcm malas jerk nak update tapi memikirkan ada jerk yg cakap aku malas so aku nak buktikan yg aku x malas oke :D cuma skit-2 jerk, minggu lepas, lepas balik dari main futsal dalam kul 1 lebeh la, mandi tgok-2 tv sambil tunggu akak+abg+akak ipar+abg ipar+anak-2 buah dtg, dalam kul 4 pegi amik diaorg sbbnya diaorg x tahu jalan sbb aku & adik aku& family dah pindah ke rumah baru iaitu ke presint 18, cantik umah kali nih, besar, pemandangan pun ok sbb ada tasek, tempat jogging, parking pun dah berbumbung so klu aku basuh kete leh la tahan seminggu @ 2 minggu,

minggu neh lak ? xda pape yg menarik pun melainkan aku jadi penjaga setia aiman, petang jerk la, bawa dia g jalan-2 main buaian, pastu kena penampar ngan dia, aduihhhh aiman dah pandai tampar org, x sayang kat maksu ke ? hehee ini jer la buah ati aku skrang, yg betul-2 wat aku tersenyum, kdg-2 tgok gelagat dia rasa cam nak jer peluk dia kuat-2, bulan depan dah nak masuk setahun tapi masih tak leh berjalan, cepat la aiman jalan, maksu dah x larat nak dukung,aiman berat tau :P asalkan dukung jerk kena penampar,
minggu ni jugak x berapa sihat, musim kot demam +batuk, tapi minggu nih best skit sbb aku setiap hari jerk membilang ari menanti tibanya hari sabtu sbb aku & kawan-2 ada plan bagus nyer..pulak tu ati senang sbb minggu ni husband adik aku balik so diaorg ada peneman, klu dia balik aku rasa cam selesa n senang hati jerk nak tinggal mak & adik aku serta aiman sbb tahu ayah dia ada utk bawa jalan-2 n adik&mak aku x sunyi sangat, tapi klu dia xda, hati aku rasa berat jerk nak kuar sbb kesiankan diaorg...
ntahla nape la rasa keterujaan sgt nak jalan-2 ngan kawan-2 sabtu neh walhal aku x baik lagi demam tapi nak jugak makan durian didusun, mandi manda di batang kali wahhhh cepatla sabtu :D.... teruja neh ...minggu nih banyak betul layan sms & call dari sorang kawan aku, hmmm apa lagi soal percintaan la, ni mmg masalah tradisi manusia, mmg tak leh nak sangkalkan lagi, malas aku nk citer panjang melainkan hidup ni kalau tak bahagia, kita berhak pilih jalan idup sendiri, manusia ni kadang-2 takut nak lakukan pembaharuan, kenapa? kenapa mesti takut? kenapa tidak kalau itu leh bahagia kan kita...aku nak cakap panjang pun aku x pandai sgt bab-2 camni, tapi bagi aku, aku sedia lakukan pembaharuan demi kebahagiaan...cehhh cam seyes lak kan hihihihih.. apapun aku heppi disamping family aku skrang n my hero iaitu aiman tak kisah, serta family kembar aku..
sebut kembar cam sayu lak , tahu kenapa? selama 24 tahun ++++ (belum 25 oke ) aku mana pernah berpisah ngan dia, tambahan raya, setiap kali raya kami ada baju sama, sama la jugak tahun neh, tapi sedikit sedeh sbb dia dah ada suami n tahun ni dia raya umah mak mertua dia di pahang so wat kali pertamanya aku beraya tanpa dia :( dlm ati tuhan jer tahu, sedeh sgt sbb xda dah org nak teman aku cari barang last minit, xda dah org nak tolong ironkan telekung raya aku, xda dah org nak masak-2 ngan aku, xda dah kami nak potong daging sekali, xda dah org nak balut ketupat sama-2, xda dah org nak tgok aku try baju-2 raya aku, x da dah teman aku bila kemaskan umah, xda dah org yg selalu jerk masukkan duit-2 dlm sampul raya, xda dah org nak curik ketupat aku dlm pinggan, xda dah org nak cuit ayam aku , xda dah org nak kebas air aku , smua dah xda, macam tak berseri jer raya aku kali neh, abg-2 aku ada diaorg best, akak-2 ipar aku pun ada pun best jugak tapi tak se"best" kembar aku neh, sbb stiap kali raya kami wat mende tu sama-2, kali nih aku sorang :(kami citer pasal ayah kami dulu-2 wktu sambut raya, pagi bersiap sama-2 dia tolong aku betulkan tudung, tolong ingatkan barang-2 aku sebelum gi umah adik beradik yg lain, g ziarah kubur ayah, g solat raya sama-2, solat duduk sebelah-2, sambil org baca khutbah sambil kami perhatikan baju-2 raya org sambil mengkritik hehehehe, tahun ni mesti aku x leh belagak lagi ngan anak-2 buah sbb tiap tahun aku selalu jer tolak permintaan diaorg main bunga api sekali tapi tahun ni aku lak yg over men bunga api, "leh maksu join korang :"> ) xpe la aku harap raya tahun nih cepat-2 la berlalu :( pastu muncul lak raya tahun depan yg akan bawa aku ke zaman dulu-2 balik...walaupun dia dah bersuami tapi aku x rasa ilang dia sbb suami dia duduk jauh pastu apa jerk dia nak wat dia mesti tak lupakan aku, mesti dahulukan aku, so far bagusla dia dapt suami yg paham kami ni kembar n dia jugak harap aku dpt yg camtu, sabar la tgh mencari neh aku cakap dia :)) , .aduih lenguh lak jari jemari aku nih, ok la yer apapun kawn-2 jumpa sabtu neh, sape nak milo panas ? saya mau buatkan, papai .....tahun depan saya update lagik : itu pun lepas raya :D


8:41 PG
11 comments

Jumaat, 11 Julai 2008




6ixth Sense - Tak Bisa Memilihmu

Telah jauh terpisah,
diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku,
tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya
Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisahDarimu,
Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu
Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku….

C/OMaaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya…
(terhanyut jiwa ini,terjatuh dihatinya)

psst - x da pape just lagu jerk, tp kadang-2 hidup ni terlalu sukar kan?

8:41 PG
21 comments

Isnin, 7 Julai 2008




HaPpY bIrThDaY tO mY BeDaH >:d<
eSOk BesDaY My BeDaH..tApI aKu x SaBaR dAh NaK uPdAtE bLoG aKU nEh..
bagi yg x kenal my bedah nih..meh aku nak terangkan skit..
-nama dia wisha tapi aku lebeh senang panggil dia bedah ...
-tahun neh dia celebrate besday yg ke 25 tahun , sama ngan aku cuma beza kami bulan so ko lebeh tua oke :-"
-dia berasal dari sabah n skrang bekerja & bercinta di JB =))
-dia punyai DS cam aku jugak =))=))
-dia kwn yg aku kenal melalui VF, 1st kami jumpa dinner tahun lepas tapi macam dh kenal lama ..
-aku slalu jer citer kisah aku pada bedah pendek citer kami slalu share rahsia la..
-bagus korang dpt kwn ngan dia sbb dia ni jujur lagi ikhlas n sedikit betul bendul =))=))
-dia seorang yg cantek, dia jugak antara idola aku bab perangai ..aku suka pangai dia..
-klu korang nak tau bedah single ke tak tanya aku =))=)) (x da harapan la ko isone7 =)) )
lagii??? korang gi tanya dia sendirik =))
:* Bedah :*
- Semoga ko Panjang Umur Murah Rezeki..
-Semoga ko dapat kecapi apa yg ko impikan..
-Semoga dipermudahkan jodoh ko & si dia..
-Semoga ko sihat & dpt jalani Kehidupan ini dengan sempurna
- Semoga ko terus gembira disamping org-2 yg ko sayang
-Semoga ko tabah lalui hidup yg semamangnya berliku ini..
n yg paling penting smoga aku dpt jadi kawan sahabat & teman ko sepanjang hayat aku ...kerana ko seorang kawan yg baik pada aku..

hepPy BeSdAy BedAh >:d<
ko sentiasa dalam doa aku

1:28 PTG
27 comments

Selasa, 1 Julai 2008




Percutian Ke Penang LOr
Semekom :"> ...adoi la smua dah ckp aku malas ek, okla okla aku memblogkan diri ok :P...kali ni nak citer pasal pergi ke penang ..aku ari khamis malam dah balik dah dgn yana, dia ajak balik ngan dia, free lor....thanks yana, bertolak dalam pukul 6 camtu sampai ke penang pukul 10 camtu sempat lagi singgah makan charkotiaw kat juru, pastu yana & en mata air antar aku ke rumah akak aku dikulim,
Jumaat lak
jumaat akak & abang aku amik cuti sbb aku ada, maklumla adik kesayangan balik uwekkkkk....pegi servis satria aku sbb aku nak bawa balik ke putrajaya, tukar ekzos standard balik sbb makan minyak lor, dahla minyak mahal .huahahahah, pastu servis la kat mana yang kena servis tuh ..tghari skit pergi shopping-2 ngan aka & abg n anak-2 buah aku, abg aku banjer makan pizza , tgok wayang citer kungfu panda, dah tengok sbenarnya tapi anak-2 buah aku nbelum tgok so aku tgok la kali kedua, lagipun aku suka citer tu, i love u po heheheh....ptg jumpa kawan kejap, malam tu aku tunggu rombongan dari kl & jb datang tapi bukan rombongan meminang tau, rombongan cuti-2 malaysia...budak kl sampai kul 3 pagi, aku suh tombaks g amik jap kat juru, pastu borak-2 ngan diaorg, cam x penah jumpa lak , sempat la gosip-2 kejap hikhihik tidok dalam 4 lebeh la, dah dekat kul 5 pagi dah, tup tup bedah masej dah ada kat juru dalam pukul 6 , yana plak gi jemput diaorg kat stesen bas, yang lawak nya si bedah cakap dia otw nak gi pulau atas jambatan, dlm ati aku fikir gak slalunya bas klu gi pulau mesti dia akan stop dulu kat butterworh, rupa-2nya jambatan prai dia cakap jambatan penang =))=)) bedah, bedah ko slalu jerk wat aku gelak tapi best, sebb ko jujur ikhlas lagi betul bendul hikhihkhik so dak jb sampai umah aku dlm kul 7 pagi, dak pompuan smua tido umah aku di perda, dak laki tido umah tombaks, tak jauhla umah kitaorg dalam 5 minit jer..
sabtu yang menarik
malas lak nak taip panjang so aku taip tentatif jerk la ek
10 pagi - kami makan di kedai bb, bb belanja smua, lauk smua sedap-2 kari ikan bawal, sotong, lala, daging, udang, ulam fuhhh memang sedap...thanks erk bb
11.30 pgi - bertolak ke pulau dengan feri, dak-2 nih asek tangkap gambar sampai lupa nak menikmati permandangan..
12.30 tgh - sampai di padang kota sambil bergambar

1.30 tgh - pi queensbay tangkap gambar, panas nya tapi klu bab tangkap gambar macam-2 aksi ada, yg paling best aksi menonggeng dari muz , mahal tuh hikhihk

2.30 ptg - amik iena png terus menuju ke bukit bendera, tp kabel bkt bendera putus tp x menghampakan sbb kami masih dibenarkan masuk kedalam so dapat jugakla tgok,

4.00 ptg - pi makan nasi kandar line clear& air kelapa, paling mahal dea sebab smua menda dia amik, ..pastu sambil tutangkap gambar berlatar belakangkan komtar...

5.30 ptg - sampai di batu feringgi, yeeeeee ni ler kemuncak percutian kami, ramai masa nih, ada lebih kurang 18 org smuanya, sbb pagi ada yg keje, pastu diaorg terus ke bt feringgi, naik banana boat, lama dah aku teringin nak naik tapi mana best naik klu x ramaikan so kami ramai kali neh, pastu bedah ajak aku nek belon, waaaaa best sgt terbang kat atas tuh, mula excited tapi sebenarnya dalam ati Tuhan jerk yang tau hikhikhik pastu mandi-2 sambil tanam km dalam pasir, lawak betul si km neh, kecoh jerk dia tapi best ..asek kenakan dia jerk, pastu tgok gambar la, panjang lak nak citer huhahahaha ...

8.00 mlm - kami mandi terus siap-2 utk ke nite market, aku & bedah beli gelang sama lor sbg kenangan n kami beli boxer (org pmpuan pun ada boxer ke ) hikhihkihik suar pendek lagi seksi utk pakai kat umah oke, utk tido ajer, kami beli corak yang sama kaler yg berlainan...kawan-2 yg lain sibok juga sopping, aduihh lenguh kaki sampai aku & bedah duduk jer tepi jalan tuh sambil di body guard kan ngan muz... tahan beca nak nek tapi mahal lor, 15 hengget x sampai 50 meter ...

10.30 - gerak pulang utk menikmati chakotiaw di permatang pauh, kami balik ikut bridge tapi syg seribu kali syg, bedah tido lak so dia x dpt menikmatinya, len kali ko salah lagi jambatan bedah huhhh...kat situ uddi ada, dia ada ada keje kat a.star tapi demi utk tinie sayang dia sanggup turun join kami makan chakotiaw, 2 pinggan tuh, aku pun sama & bedah tapi kami x abis lor...udang jerk abis hikhihikhik

1.00 pagi - gerak pulang tapi dak-2 laki sempat lak pusing g lepak kat pantai bersih sambil menyakat awek-2 kat situ....

ahad plak

bangun pun dah lewat sbb bangun lambat..mana x lewat aku ngan bedah asek smbang sampai kul 4 pagi, soseh soseh cam dah lama x jumpa, macam-2 citer kami bualkan bedah...

11.30 pg - semua org gi rodwok, intan jzz nak cari minyak apa ntah tapi tetap x de, minyak pala aku pun tau jual kat langkawi jer hikhihk...

12.45 tgh - makan laksa kat kampung petani..yeahhhh tempat aku mkn setiap kali balik memang sedap lor, sampaikan org png pun 2 pinggan sorang hikhikhik laksa dia dulu ada laksa camput yg dicampurkan ngan sambal sotong kering + sambal tauhu + cuck udang, best sangat, kali ni shem banjer laksa, maceh shem, smoga rezeki ko bertambah...

2.00 ptg - gerak ke kilang jeruk tapi alamak kilang besar tutup so x leh la korang tgok camana jeruk dibuat tapi x pa tetap x menghampakan sbb ada back up kilang jeruk huhuhuh, apa lagi diaorg nih memborang cam nak jual lak hihihi harga sama jerk ngan kilang cumanya tak leh tgokla camana jeruk dibuat n diperam kan, pastu singgah jap kat kedai aksesori sbb nak beli barang, tup tap tup tap dah kul 4.00ptg , jeles tul masa ni ngan kami hihihi

4.30ptg - patutnya kami bertolak ke bukit merah tapi cuaca yang agak panas terik & kemungkinan ptg akan hujan so kami tukar plan ke air terjun junjung kulim kedah, sbelum tu kami singgah utk makan durian maa, kami pun makan durian kat jalan kampung sekilo 8 hinggit maaaa, cina tu cakap dulian anak dala lorrr tapi mmg sedap la sbb rasa tak de la tawar, semuanya 60 hengget n di sponsor oleh intan jazz, macihhh intan, semoga rezeki ko jugak lebih bertambah ek....

6.00 ptg - jeng jeng kami dah panas seharian dah melekit dah badan so pe lagi terjun la kami dlm air tu, sambil men gelonsor, fuhhh best gak air terjun yg kuat tu menghempap badan tersa cam kena urut lak , segar bugar jadinya, n bla bla bla bla, malas nak citer g sana tgok gambar :D

8.00 mlm - kami smua menuju juru utk m enikmati nasi goreng ketam , sedappp sangat sorang satu ekor setengah ketam, mak aiii banyak lorr tapi abes jugak hikhkhik tapi kena cepat sbbnya dak-2 jb nek bas kul 10.30 mlm, ada gak yang makan mee udang, sambil smbang-2 gelak-2 borak-2 kami tunggu makanan sbb makanan lambat sampai, lepas makan terus gerak sambiil salam-2 sbb dak kl akan terus ke kl nek keta, so takat ni la percutian kami, tengs banyak-2 pada budak-2 png tombaks-penyu-arman-dilla-mel-hcj-kak ani-yana-apis sbb sudi bawa dak-2 nih jalan, pada shem weng-zana-tinie-intan jazz-maya, apa yg x dpt kita pi tu next time kita pi lagik ek,,kita balik kumpul duit dulu hikhikhik pada bedah-muz-dewa-km berjuta-2 tengs sbb sudi join percutian ni, sanggup korang dtg jauh-2 , smoga hubungan persahabatan kita kekal walau jauh mana pun kita....

kul 4.00 pagi - kami sampai di kl ....

kul 8.30 pagi - dak-2 jb sampai di Jb...

malas nak upload pic, nak tgok gambar pi kat sini --->

http://picasaweb.google.com/hilangcarijumpa


2:14 PTG
7 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|