<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Khamis, 28 Ogos 2008



Semekom, aduhai..rajin plak kan aku mengemaskini blog aku ni, xda pape pun cuma rasanya aku nak share masalah yg x pernah selesai ni terutama untuk kawan-2 pompuan aku la, tgok sebelah ni, aku baru jerk beli di Popular Alamanda malam semalam, dari Alaf 21, bukan pe cuma nak kaji sikit pasal pemakanan n cara senaman yg betul, aku pun risau ngan masalah berat badan, bagi aku la ubat tu cuma smangat n kekuatan utk kita kira masalah psikologi jugak la kan, contoh terdekat kembar aku, dulu pas habes sekolah dia mencapai berat badan 120kg, sekali dia tolak aku jer dah terhempap di pintu, hahah pastu makan ubat-2 kurus la, mahal harga, tapi ubat tu aku x ingat nama apa..tak jadik jugak pastu peergi mintak nasihat doktor, n doktor kasi ubat duramine (klu x silap eja) ubat ni kesan dia, kita x leh tido n mmg x lalu makan, aku pernah try sekali memang x leh tido, tapi x digalakkan pada berat 70kg dan kebawah..dia makan ubat ni atas nasihat doktor sampai berat dia turun 73kg, TAPI..sbenarnya tak elok n ada kesan pada tubuh badan macam kerosakan buah pinggang n sebagainya la...so dia berhenti sbb 2 tahun amek ubat nih, bila berhenti badan naik mendadak, skrang da kawen n dapat anak berat 93kg, bukan faktor ubat jugak la, maybe da kawen n da beranak, urat semua kembang tapi adek aku ni mmg x jaga, tgh pantang pun leh pesan kit kat n tukang beli dia aku la :D...sian org pantang..sok-2 aku lak mintak tolong dia heheheh...tahu mak aku mmg kena bunuh la kami 2 org muahahahaha, bagi aku la, ubat ni bukan x bagus tapi aku rasa cara kita berfikir kot salah, bila ada ubat kita jadikan ubat tu sbg sandaran n kita bagi tugas sepenuhnya pada ubat tu utk menjalankan tugas..tapi sbenarnya silap, kita sebenarnya penggerak utama,nak ngan x nak jer cam berhenti merokok la kan :-" ...
cumanya kita x nak sedar jer, yerla aku ada baca satu hadis, perjuangan yg hebat n adalah berjuang menentang nafsu & kemenangan yg dikatakan menang, kemenangan menentang nafsu , x sama la ayat dia tapi lebeh kurangla maksudnya..makan pun ada nafsu juga, aku x nafikan menda ni, aku sendiri mmg tak tahan n susah nak lawan..tambahan la skrang aiman da pandai makan, ada jerk keropok la coklat lat kat umah tu, ishhh xkan nak tgok saja jer, cam org xda perasaan plak kan :))...aiman lak baik ati, pantang hulur tangan mintak dia mesti bagi...smalam x plan pun nak beli buku ni tapi tgh-2 tgok terpandang la buku ni, bila tgok isi bagus jugak...tapi aku belum baca lagi, smalam baru beli,pagi tadi opis aku ada meeting kat Parlimen so ni baru jerk duduk tempat n baru leh belek-2...menarik sbb ada diet untuk puasa ...


aku ni cakap terlalu taksub nak turunkan berat tu ada la tapi setakat 55kg sahaja x mau kurang, skrang aku 59kg, berat tak? so aku ada 4-5 kg lagi yg nak kena buang, bukan senang sbb badan aku senang naik susah turun..sbb 1 hal bila kita diet pola pemakanan kita da jadi terkurang n x betul, bila kurang vitamin kulit mula jadi kusam kering x bermaya, itu yg aku risau, mcm aku ni,klu diet x betul kulit jadi kusam, tidur tak cukup kulit kusam, masalah jugak tu...so pening betul aku ngan masalah yg x pernah selesai ni, bila belek-2 buku ni ada petua n cara-2 utk diet ngan betul tanpa merosakkan tisu-2 kulit...


Insyallah aku akan baca buku ni n share ngan kawan-2 smua ok..terasa la badan ni naik, perut pun da ada dah :P Insyallah nak kata berjaya tu atas usaha sendiri la, klu aku rajin n nekad jadila menda ni, apapun menda ada halangan n dugaan kan, aku cuba la sedaya yg mungkin, lagipun aku dah lawan ngan shila, akhir puasa sape berat tak turun kena banjer bukak puasa...muhahaha saja nak saiko diri sndiri....ok nnti next blog aku akan share ngan kawan-2 apa yg aku baca k, rasanya ni khas wat icha & tinie kot sbb aku ada terbaca pasal diaorg pun nak kurus...sbb bagi pmpuan ni penampilan tu penting kan tapi x nak jugak sedar aku ni...Insyallah usaha tangga kejayaan...so setakat ni jer dulu k.....opsss ni kalau kembar aku tau mesti dia marah giler sbb aku da bocorkan salah satu rahsia dia =)) sorry yang..heheheheh.......

2:40 PTG
8 comments

Isnin, 25 Ogos 2008














Semekom, lama jugak x apdet kisah aku kat dalam blog nih, asek jawab tag jerk, saja je tergerak lak ati nak meng apdet blog, lama x apdet sbb aku pun xda kat opis so arini ada n terajin plak walaupun arini agak bz tapi nak jugak apdet, degillll kan muahaha :p...hmm saja nak citer minggu lepas 18&19 ogos aku ada seminar di Hotel Royale Bintang Damansara, actually opis aku wa seminar ni so aku antara urusetia yg kena bertugas pada seminar tersebut, 2 hari 1 malam aku bermalam disana, seminar habis sampai kul 12.30tghari jer lepas dari pada tu lantakla kan nak gi mana pun, 18hb tu abis jer seminar siap makan check inn, rehat jap terus aku n member opis ke the curve,, the curve ni letak sebelah hotel kitaorg jerk, kitaorg pegi karoke jer, sorang kawan aku nih lak satu hal ada ke x bawa baju spare so kami karoke ngan baju keje la nampaknya :)) tapi dia siap bawa lagu rock lagi, kelakar giler, pecah perut kami gelakkan dia, :)) dalam 4.30ptg aku da nak kena balik sbb nak siap pastu nak kuar lagi, smua mmber-2 opis bawa haluan masing-2 smua kuar ngan kawan-2 masing-2 :"> ..tinggalla yg sorang ni (yg x bawa baju ni dalam bilik ) ..dalam kul 6 kawan aku dtg, dia dah tercegat kat lobi hotel , sorri lambat sikit :D pastu aku ngan dia pegi jalan-2 the curve, n gi tgok wayang di cineleisure cite DAVE, citer ni aku kasi 3 bintang la, kelakar, ni kira 1st time aku masuk cathay, tmpat duduk ok la selesa cam TGV putrajaya tapi besar skit kot..abis citer tu terus g cari laksa, pas makan aku n kawan aku lawan boling ngan kawan opis aku & partner dia, sape kalah banje chakotiaw di downtown damansara, tapi naseb x menyebelahi kami, kami kalah ngan dia, yerla asek kena saiko jer, elee tak per minggu depan kita lawan lagi :P kali ni kat alamanda lak, tunggu ko aku dah g prektis da ni :)) kami men bowling di cineleisure milik shalin zulkifli, pemain bowling negara tu, pastu ada namapk zizan n leez, monyok jer muka zizan, eleee ngada la tu nak majuk-2 ngan leez kot :)). selesai jer kami ke downtown utk membelanjakan member aku & kapel dia chakotiaw, xpe akan ku tebus ngan asam laksa di alamanda plak :D tunggu ko :P....so abis la citer aku sambil menyelam minum air, sambil keje leh plak g jalan2 :P


21 & 22 ogos aku cuti, umah adik aku ada wat sikit kenduri, kenduri doa selamat, kenduri masuk umah baru, kenduri menyambut Ramadhan, n ada sdikit seprise utk 2 org anak buah aku sempena besday diaorg, aiman n aleeza lahir tarikh yang sama..smua family dari kampung datang, lagipun cuti sekolah kan, kan aku da cakap apa jerk majlis yg bersangkut paut ngan family aku dimestikan cuti sekolah sbb anak-2 buah aku masih sekolah n husband kembar aku plak cikgu .. bawa diaorg ke KL cari-2 baju raya utk anak-2 buah aku, g sogo tapi hampeh jalan jem teruk, parking penuh, org lak jgn cakap la, beribu-2 org, aku ikut jerk, sampai sana kami berpecah, masing-2 pegi shopping baju anak-2 masing2, aku n abg aku serta kak ipar aku yg x da anak lagi ni, kami pi minum sambil melihat gelagat org, sembang-2, borak2, lama gak la tunggu diaorg..pastu lepas lepak, lepak lagi kali ni disebelah bangunan sogo kami pi makan kfc lak..balik pun jem giler tapi Allhamdulillah kami smua slamat sampai ke putrjaya....Jumaat malam lak teman seseorang g men futsal di damansara :D...sape seseorang tu? kawan aku la b-( kawan yg paling dekat di hati sekrang :P muahahaha jgn gosip ok ..korang x kenal pun :-"
sabtu

sabtu plak , ishh rajin plak ek nak menaip kan muahahahah sabtu plan di ati nak g MAHA tp x kesampaian sbb ujan lebat sangat, kecewa jugak la sbb 2 tahun lepas aku da terlepas so tahun ni kira terlepas lagi :( tapi x pe 2 tahun akan dtg aku akan pergi Insyallah...mulanya cadang nak pegi kul 3, sekali aku tgok 2.30 mendung jerk, dalam ati bestnya sbb x panas sekali 2.45ptg ujan selebat-lebatnya, uwaaaaaaaaaa hancur hati aku, bila baca blog dan(kwn oyin) nyesal seumur idup :-s macam best jer kan ...xpe akan ku pastikan 2 tahun lagi aku akan ke MAHA tp cam lambat lagi jerk :( 2 tahun lagi sekali pergi ngan anak :"> muahahahahaha....pastu kami ke Alamanda jerla wat aktiviti biasa kami, tgok wayang :P,tp sbelum tu kami gi makan asam laksa la, apa lagi :P ... 2 citer kami tgok, mulanya ZOHAN, kelakar giler citer nih, tp pastikan anda 18 tahun ke atas tau :P kuar dalam kul 7...round-2 alamanda jap sbb kononya nak entertain kawan aku yg x biasa pada alamanda ni :-" sambil-2 jln kembar aku call, oiii kat mana? ishhh dia ni kan, kat mana aku ada , dia ada, kat mana dia ada, aku pun ada, dia meh la sini aku kat alamanda, skali jumpala ngan diaorg, dia ngan laki dia anak dia n mak aku, aku ngan kawan aku ni la :"> ..mak aku ushar jerk...dalam ati mesti dia cakap apa la anak dara aku sorang ni, yg mana bakal menantu aku, aku pun pening :)) .. Insyallah mak, kalau ada jodoh yg mak tgok tu la bakal menantu mak :"> :P :)) jgn nak gosip ek, dia bukan dak vf pun, 1 ari aku akan kenalkan korang pada dia k.. pastu da 7.30 kami gerak ke TGV untuk citer WALL-E, citer ni aku kasi 3 bintang jugak, seronok la, enjoy jer, robot yg ada ati....best ek ghupanya tgok wayang nih, dulu aku x suka tapi skrang da jadi rutin mingguan lak :P pas balik tu g dataran jap lepak-2 sembang-2, n then terus jerk balik ......ada lagi la citer tgok bawah lak :P


ahad plak :P

patutnya aku ke total futsal men bola ngan kawan-2 vf tapi smlamam sabtu tu aku tersepak pintu bilik, aduiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kuku ibu jari kaki aku terkeluar :(( uwaaaaaaaaa sakit....aku try gak la smalam pakai kasut futsal , boleh ...pastu try sepak bola aiman, aduiiiii x bleh sakit :( musnah harapan nak kuarkan peluh :( sorry shem weng & yg lain...isone7 masej jom g alamanda lawan boling, eleee mentang-2 la aku x terror ajak lawan lak b-( aku pun xda pape kat umah so aku join dia n kawan dia n aku bawa shila kawan baik aku, tapi lawan boling aku ngan dodol tu jerk, main 3 game, 1st game dia menang tapi 2nd & 3rd game aku menang walaupun tipis muahahahah padan muka ko asek saiko aku jer b-( boleh dia jerit-2 kat situ bedah longkang, bedah longkang, rasa cam nak sepak org jer tp naseb kuku ibu jari aku nak terkeluar, karang org cakap nama aku bedah longkang lak heheheh....thanks ek dodol banje aku makan pizza, men boling n tgok wayang citer DEATH RACE... ada ke beli tiket x cakap aku, naseb la aku ni dah pandai tgok wayang tau, ngam-2 pukul 3.15ptg abes terus kami masuk panggung..si dodol ni kan asek makan jerk tau, ada ke basuh tangan dalam panggung, ishhhh kawan sape la ni malu aku nak ngaku :)) pas abis wayang terus balik, malam antar husband adik aku ke pudu sbelum tu tgok bunga api yg x berapa nak jadi sbb ujan , waaa cam padat jerk kan ari-2 aku....tapi aku seronok, sebelum kawin kan :P...tu pasal mak aku cakap, intan hang ni kan, klu ada sayap rasanya rumah ni pun hang tak balik dah...ngeee mak ni macam x penah muda, check nak enjoy sbelum sok kena jaga anak, mak aku jawab mak muda dok kat dapuq ja tau,tu tok wan hang dulu garang macam singa muahahah sempat lagi mak aku kutuk ayah dia, aku jawab balik, sapa suh mak lahir sebelum merdeka, org sebelum merdeka x bleh kuar umah jepun banyak .....muahahahahah gurau-2 ngan mak aku....mak aku senyum jer so far dia percaya kat anak dia....cuma kadang-2 jer angin nak bebel dia datang ...stakat ni jer la kisah idup aku minggu lepas, rindunya ngan dak-2 vf, da lama gak x jumpa :( apapun pada smua kawan-2
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK, SEMOGA RAMADHAN KALI INI LEBIH BERMAKNA BUAT KAWAN-2..INSYALLAH......

2:55 PTG
14 comments

Khamis, 14 Ogos 2008


cess asek terkena jerk tau aku nih, pas kena ngan weng kena lak ngan nyet [-( tapi demi tanggungjawab cehhh :)) aku akan laksanakan...tunggu la aku nak tag korang plak :))
cuba korang tgok betul-2 soklan-2 dari agus nih, ada something wrong kan =)) ok meh aku nak jawab soklan-2 dia.. sukanya nak jawab soklan ber IQ rendah nih...
1. Pernah x terberak dalam suar masa sekolah rendah?
x penah sbb daya ketahanan perut aku ok ...still leh tahan :))
2. kecik-2 dahulu sape yg anda paling takut?
ada ke tanya soklan camni, camni ke IQ tinggi =)) okla aku jawab jugak la, jaga hati kawan :-" muahahah, sbb kite kecikkan masa tu mesti takut hantu @ sape-2 yg garang contoh cam cikgu ngaji Quran :D
3. pernah anda mengalami kemalangan yang teruk?citerkan sikit
So far teruk tu x de la kan, cuma 30/7/2007 tahun lepas la kan, ada sikit xcident waktu aku nak gi keje tapi aku slamat cuma kete aku jerk teruk, fobia tu x da la, still leh drive pas xcident tu.
4. Pernah anda ditangkap JAIS @ jabatan-2 agama ?
aku kapel x buat mende x elok so x da la kena tangkap :P n Insyallah sntiasa ingat Tuhan, biar la hubungan berlandaskan syariat NYA..
5. Pernah anda digigit, dipatuk, disengat oleh binatang berbisa?
x penah pun lagi n x mau pun :P
6. Pernah anda bercerai selapas kahwin?
ni lagi satu ntah soklan apa ntah, klu nak bercerai mestila pas kawen kan, ada ke tanya pernahkah anda bercerai pas kawen =)) klu x kawen camna nak cerai, IQ tinggi ke camni ? muahahaha kena balik ko :P tapi nak jaga ati aku jawab la :-" aku x penah kawin lagi n bila x kawin maka x de la cerai :))
7. Apakah masalah anda ketika ini yg mungusutkan kepala?
so far xda la masalah buat masa skrang nih, aku ok jerk..gembira idup ini cam lagu farah nyanyi tu :D
8. Siapakah teman rapat anda (bukan pakwe/makwe) ketika ini?sebutkan dan kasi sebab
kalau pompuan la, selalu aku tukar-2 citer sama bedah, yana n shila..klu laki ada jugak nama dia mula huruf "H" ( bukan nama sbenar) ...tettttt stop takat ni :P
9. Pendapat anda tentang VF..
VF ok, ramai aku dapat kawan kat sana...
10. Pendapat anda tentang Negara Sekarang?
pendapat tentang apa ni? ekonomi? politik? ke pendapat tentang bendera malaysia? bendera ok aku suka warnanya :D merah mu bara smangat waya, putihmu bersih budi pekerti, kuning berdaulat payung negara, biru perpaduan kita smua :P
ishh soklan betul-2 IQ rendah [-( so aku nak sampaikan pesanan dari pencipta soklan-2 ber IQ rendah ni, dia nak suh aku tag kan pada :-"
SHEM WENG
ICHA KEKASIH KUDUT
SUKI



12:06 PTG
20 comments

Rabu, 13 Ogos 2008


utk shem weng..aku dah laksanakan :))
aku baru bukak blog tetiba ada plak yg kenakan aku :P
tp aku pun cam tinie gak x penah lagi kena so aku x tau betul ke tak betul aku buat nih...betul ke weng?
1. 1st time naik kapal Terbang
x penah lagik n aku x kan naik wat masa skrang sbb aku penakut,ngeeee aku pelik camana besi berat leh terapung =)) (lantakla korang nak kata aku apa pun :-" ) sekali aku dpt laki org yg kena nek kapal terbang balik kampung, matiiiiii so sabah sarawak jgn nak ngorat aku sbb aku xnak balik kmpung nek kapal terbang :)) =)) :P

2. 1st time beranak
Belum lagi la sbb aku blum kawen b-( tp insyallah kalau ada Rezeki dari NYA aku pun mau lengkap sbg seorang wanita kan :X nak rasa camana beranak tuh :D nak anak kembar :">
3. 1st time gi oversea
waktu sekolah la, gi Singapore n thailand, abg aku bawa..
4. 1st time duduk jauh drp family
waktu kecik dulu mak aku tinggal dia gi johor kat abg aku n 1st time duk jauh dari dia, rasa cam nak mati jerk xda mak :
5. 1st time keje
lepas spm jugak masa tu tolong abg aku..seronok sbb dpt duit sendiri
6. 1st time rasa gemuk :
klu 1st time masa abis sekolah dulu, tp skrang tiap ari rasa gemok :
7. 1st time bercinta :
waaaa soalan :P, klu 1st time masa abis sekolah kot, tp bercinta ke tu :-??cam tak jerk :D
8. 1st time rasa diri cantik
x penah rasa cantik sbb aku tau aku x cantik :))
9. 1st time masuk cinema :
pas habis sekolah ngan yang(kembar aku), tgok citer hantu, dia jerit satu panggung tengok dia, kolot tul =))
10. 1st time admitted in hospital
masa mak aku lahirkan aku :)) hospital penang :D
yeeeee da settle da.....so aku x malas kan kan kan kan :P
skrang ni time aku lak nak tag korang >:)
1. agus
2. bedah wisha
3. yana pujiana
4. hilang cari jumpa
5. penyu pupus

2:29 PTG
20 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|