<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Rabu, 30 April 2008


kenyangnya :D.... aku baru sampai opis :D.tahu sbbnya...meh nak citer...lunch tadi bos aku ajak makan kat alamanda kat ayamas tp mak aku call dia cakap "intan mak masak nasi ayam utk intan .. mak aku ni x kasi peluang anak dia kurus langsung..aku baru berangan arini xnak makan nasi ..pastu aku tolak ajakkan bos aku tuh sbb nasi ayam mak aku lagi sedap...skrang la aku nak rasa makan masakan mak aku..ayamas tuh sampai bila-2 ada..sampai aku ada cucu esok pun masih ada..pastu otw nak g keje kawan aku call...weii kat mana? otw la ni nk masuk opis...meh la sini alamanda(aku tgok jam dah kul 1.50ptg)...aku tanya dia..wat pe? bos suh dtg jerk...ishhh nak wat pe pulak..aku pun terus ke alamanda...kelam kabut jugak la..sampai-2 diaorg ada 5 org tgh tunggu aku...haa nape bos? jom koke...#-O hampeh betul dia nih.. (bos aku ni duda n skrang tgh bercinta) tu pasal kemaruk lagu cinta =))=)) jam lebih kurang kul 2.15 kami masuk la koke kat alamanda satu jam sampai 3.15ptg...bukan salah aku pun...aku dibawah dia..sok lusa prestasi aku dia yang nilai..itu jerk aku nak citer ..ada lagi tapi kemalasan melanda plak ...papai :-h

4:01 PTG
4 comments

icha

nieza

kawan baik


yana



bedahku




mol

yin
kawan-kawan
  • Kawan hidup ini umpama langit
  • Yang tidak selalu cerah
  • Kawan hidup ini bagaikan awan
  • Yang tidak selalu putih

  • Kawan jangan biarkan dirimu
  • Seperti rama-rama
  • Cantik namun akhirnya
  • Menjadi perhiasan di dinding

  • Kawan jangan biarkan dirimu
  • Umpama lipan dan kala
  • Berbisa namun akhirnya
  • Menjadi perhiasan dimeja tulis

  • Ku serahkan kepada Tuhan
  • Sebuah harapan bersama doa
  • Membisikkan kata-kata Menjelmakan Kekuatan
  • Semoga kawan-2 ku berada dalam Pedoman

  • aku juga manusia seperti kamu
  • aku fahami perasaan kamu
  • aku dengar kesakitan kamu
  • Moga Tuhan bersama kamu

TUHAN...tolong kawan-2 saya menghadapi UjianMU ini...berikan mereka kekuatan & semangat kerana mEREkA JuGaK bErHaK BAHAGIA....
I Lap U aLL ..mOGA kAMu SemUA tAbAh mENgHaDapI uJiAn InI....
saya la intan :">


11:14 PG
6 comments

Selasa, 29 April 2008















10:16 PG
8 comments

Isnin, 28 April 2008





semekom :"> ... X_X..aduih mankin ari mankin aku xtau nak tulis pe dlm blog nih :-ss..klu masa xde byk lak aku fikirkn nk tulis :D...okla just nk citer jer la..pasa futsal n boling yg semankin ari semankin dekat nih :> ..jumaat balik keje trus je ke Alamanda tgok wayang :D. cite LOVE ...okla mcm copy paste dari filem CINTA dari Malaysia..sejibik citer dia cuma pelakon jerk lain..bagus citer tu..klu betul-2 hayati la..tambahan klu korang tgh bercinta n tgh ada problem (dugaan ) byk pengajaran tp smuanya berakhir dgn kegembiraan cuma satu jerk berakhir ngan kematian.pastu member aku sibuk ajak g koke [-( ..dh la pakai baju keje..:-<>
sabtu pagi lagik dh kuar temankan adik aku gi cari barang aiman sampai kul 2.00 lepas tu terus gerak pegi trening futsall n terus g boling di AP...(siap sedia JB :-" ) lepas jerk abis futsal di bukit jalil kami terus gi minum jap di mamak maju, ramai yg ada aritu..yg aku ingat (yolz&isteri, agus& isteri, kak ainz, niza,oyin&bf,intan jazz, penyat, indra putri, mol,shem,zana,katus,wawad,weng,cikai&makwe) ada lagi kot :-s x ingat lak :-s..smua dak-2 nih dh terpukau ngan meggi mamak tuh =)) ...lepas nih smua jatuh cinta kat mamak maju :"> :)) pastu gi umah weng jap, g mandi, weng dh beli set bilik tidur :> prepare utk kawin nnti kot :D n pastu smua terus bergerak ke AP utk sessi latihan boling :)) ...lagi ramai kat sini (shem,aku,yin,niza,mol,ida,nixx,indraputri,penyat,zana,weng,slambers,ustaz,wawad,izery,as,tombaks,tulipz_biru,dodi,krizal ) men sampai 4 game : ... lama skit coz ada tetamu kan dari jb (izery&as) dari penang (tombaks) ..izery bawa kamera..so dak-2 kl ni apa lagi...klu x snap gambar bukan dak vf la :)) ...yg dak-2 pmpuan ni x cukup mekap so smua kena mekap ngan bedak yg diketuai oleh cik kambeng kita :)) ...nnti bila dh dpt gambar aku upload ek...abes tu gi kat warung wak utk makan & minum ... so lepas tu semua gerak balik...yg tercedera hanya weng sbb dia tak kuat :-" :)) ... ari ahad xde gi mana-2 duk umah jer :D :D...duk umah sorang coz yg lain kuar...bestnyaaaaa....


futsal & bowling


minggu lepas ari rabu ada dpt khabar berita yg opis aku akan wat family day pada tarikh bowling & futsal nnti :-s .. aduhhh apsal la wat tarikh tuh :-s mcm da xde tarikh lain agaknya [-( ...sbenarnya aku jarang join xtvt opis nih.tp kami klu wat family day mcm best skit..setiap staff akn dpt sorang satu bilik n bleh bawa saper jerk yg korang nak bawa (famliy & kawan-2 tp make sure sama jantina ) n smua perbelanjaan ditanggung ..diaorg just nak suruh kita gi bercuti jerk n dibuat di Bukit merah laketown resort.... tambahan dh dekat dgn penang hanya 45 minit jerk..leh balik sana >:) ... tp boling & futsal lak tarikh tuh :-S .., aku arap FD opis aku nih akan berubah tarikh la :-s...arap-2 sgt :D....






11:03 PG
6 comments

Khamis, 24 April 2008






semekom :"> ...sy rajin lagik..org lain sbulan skali tulis blog tp aku 2 kali shari =)) tgh ada mood kan :-" lgpun blog baru :P ...tgok atas tuh...nampak???? terliur tak??? haippp jgn telan air liur erk :))...itu la yg aku makan lunch tadi..makan asam laksa di lemongrass n kwn aku makan mee kari...sedap :X :X klu kat RASA(cafe di alamanda) semangkuk laksa 5.00 tp hampehh x sedap langsung baik mkn kat sini harga baru 6.90 tp puas hati...mee kari lak 7.50 pun sedap gak...klu nk laksa yg sedap lagi pegi KLCC memang aku kasi A la... kami terkejar-2 makan sbbnya tujuan nk pegi alamanda aku nak carik barang utk dia n kwn aku lak nak g maxis .. tp ada satu kejadian yg x diingini berlaku :-< ..kami kuar lebih kurang 12.30tgh sbbnya lps pukul 2.00 org gov dh xberani nk jln-2 coz ada spy KSN (Ketua Setiausaha Negara) yg keja diaorg amik nama & alamat jabatan (cam cikgu displin jerk=)) ) n nnti dia akan 4wordkan surat pd ketua jab. suruh tunjuk sbb knp staff dia ada disitu pada waktu tersebut [-( huhhh cam budak-2 sekolah jerk tp aku rasa x lama, maybe dlm tahun ni jerk...ni smua gara-2 surat layang dari seorang Hamba Allah yg peka pada keadaan sekeliling : dia antar surat pada KSN [-( ahh malas nk citer karang korang kutuk org gov lak :P :P uwekkk ...ok berbalik pada citer tadi..aku & kwn aku ni masuk la parking alamanda..aku bawa keta aku so aku tekan button kt situ n amik la tiket turun 1 floor utk ke
parking..tetiba nk kuar aku carik tiket tu...
hahhhh mana tiket?
kwn aku ckp bkn ke ko yg amik tiket ?
aku balas yer ker?
dia ckp ko atau aku yg bawa kete tadi :-W (sambil muka benggang jer) hikhik
aku jawab aku la yg bawak :D (sambil tersengih kt dia)
tpnya xde kt aku pun...apa lg satu kete tu kami selongkar ..abis karpet-2 kete kami bukak..xde juge nih :-s (alamanda klu tiket hilang korang kena bayar 25.00) apa lagi kami dua dh cam org x betul jln kaki smbil tgok bawah ikut jln keta tadi :)) org tgok jer musti dlm ati org ckp dak-2 ni cari keta yg parking tak jumpa la tuh (sbbnya aku pernah ckp kt org camtu, bila tgok org melilau :D) ..kwn aku ckp
pe susah kita gi tekan la button tu balik..
aku ckp sesenang jerk ko ni..ko ingat tiket nk kuar ke?mana bleh la....
pe lak tak kuar..mesti kuar..
ko pegi la tekanklu bleh aku malu : (walhal aku tau mana leh tekan klu tak de kete sbbnya dia ikut pd keberatan - cm citer mr bean klu korang pernah tgok =)) )
eleee itu pun nk malu..meh sini aku settlekan masalah yg melanda kita nih (dgn belagaknya =)) )
aku senyum jerk tp dlm ati nk gelak skuat-2nya tp xleh arini skema g alamanda pakai baju batik ngan kasut tumit tinggi =)) x supan nnti [-X
smbil dia nk pegi kat mesin tu aku slow-2 undur.. n dari jauh aku tgok la..dia tunggu jerk kete abis masuk pastu dia ngan muka konpiden tekan la ..tekan lagi...tekan lagi..tiketnya mana? xkuar pun...pastu dia bleh plak g belek-2 kat situ, sambil dia belek ada la pak gat tu dtg..adik wat pe tuh? dia jawab xde pape abg..saya baca mende ni jerk (walhal kat dada tuh ada pas keje ) =))=)) =)) alasan nak kaber malu la tuh :)) aku? apa lagi aku gelak rasa cam nk guling jerk =))=))
sambil tu muka dia dh merah aku gelak lagi tak tahan ..dia selalu jerk over konpiden mende yg dia sndiri xtau kebenarannya =))=))
dia ckp aku pesal ko x ckp gat tuh dt X(
aku pun xtau tetiba jerk dia muncul
siot malu aku tahap gaban tau..
aku pun malu jadik kwn ko =))=))
keras perut aku..maybe bleh kurang 1 inci :)) pastu dh puas carik kt luar kami pun tekad la nk jerk pegi opis parking tu utk mintak kad baru...tp ??? kejap???dia tanya
apsal??
aku ke yg bawa kete tadi?
yer la abis takkan ko ngan aku penumpang kot?
aha kan.. xkan kita guna remote bawa kete
main-2 la
aku baru ingat..lps jerk aku amik tiket tuh aku letak atas riba aku
aha pastu?
pastu aku belok ke kiri turun parking (ala-2 bulatan tp bukan bulat la )
kami dua-2 jawab tiket tuh jatuh tepi kerusi driver sbleh kiri
pe lagi cepat-2 kami pegi kat kete smula n tgok kat tempat tu..SAHHHH ada disitu #-O cisss aku rasa cam nak koyak jerkk tiket nih kwn aku ckp...aku ckp dia klu ko nk koyak baik kita tak carik tadi n xyah la ko gi selongkar mesin parking tadi =)) =))
tgok-2 jam dh 1.10ptg :-s alamak nk makan lagi nk carik brg lagi..apa lagi jln cam robot la :))..pas makan gi maxis dia settle kan hal dia pastu gi carik barang yg aku nk tp nya aku x berkenan la :-<> ...ptg nih nk try servey kat jusco lak..(aku mmg camni, klu nk beli barang aku kena gi smua tempat dulu n last skali baru wat keputusan yg mana nak..aku nak servey kat kl selangor n penang dulu :)) hanya org pmpuan jerk leh temankan aku shopping sbbnya diaorg pun kaki shopping tp klu lelaki teman aku ..asek membebel jerk [-( ...cam aku gi cari baju dinner utk vf dulu :)) ) sabar jer la eh :P uwekkkk...
okla takat ni jerk kerajinan yg melanda aku ..papai :-H



3:06 PTG
9 comments



semekom :">..arini aku ada 2 cerita nk dikongsi dgn kalian smua. ada dua mende yg aku fikir dr smalam lagi..yg pasti tensen memikirkan benda yg maybe xada pghujungnya ...arhhhhh tensionn..aku nih sbenarnya xske memikir sbb bila aku fikir aku akan mengantuk..:D mmg sjak azali lg..aku satu-2nya dlm famili yg pelik lagi pelik :)) org lain klu ada problem smpai paagi x tido fikirkn masalah tp aku klu ada jerk masalah aku lebih ske tido tido tido n tido :D..klu aku tido ..tido..n tido tu famili dh dpt agak yg aku ada masalah..wlupun aku cuba mengkaber sdaya yg mgkin...ok balik pada cerita pertama aku..

berat badan yg smankin naik ~X(

smalam(bhse org png) org sini ckp kemarin kut :D..ok kemarin lps blik keje aku tgok cuaca ok jerk so terdetik kt ati "ishhh aku nih dh lama x jogging so aku pun tekad nk gak jogging ptg tu sbbnya putrajaya sek ujan jerk sejak 2 menjak ni so aku pun sms kwn-2 aku sbbnya kwn yg slalu jogging aku xde ..diaorg ada kursus so 1 minggu nih mmg aku xde teman jogging la..so aku pn sms la kwn-2 yg lain..

semekom..jom xtvt ptg...

aku xsihat lak arini..demam pula..esok la ek klu aku dh ok ..

semekom..ko kat ner?jogging jom?

wasalam..aku kt opis lg..keje urgent..waaa tensen ngan gorilla nih :)dia panggil bos dia gorilla :D)

semekom..kuruskan badan jom..

alaaa apsal x ckp awal ..aku nk kuar nih.leh kali ckp le awal-2 ..(dia marah aku :D )

semekom..oik ot tak?tasek jom

kasut aku men futsal ritu koyak..x beli lagi..nk pinjam kasut ko x sama saiz .

klu korang nk tau..memang susah nk cari kwn jogging..kt ptrajaya nih punya banyak kemudahan gym ada...erobik ada..tpnya xde org yg minat..so aku pn fikir arhh malasnya nk jogging sorang-2..salah aku jgk last minit br nak inform diaorg so smuanya x bleh..tp ada erobik kat parcel c arini tpnya aku kena gi sorang-2 :-s ..aku xminat sgt erobik sbbnya nnti dlm 20 minit tgh menari tuh mula la aku menguap-2 tanda mengantuk =)) =)) klu ada kwn lain tambah-2 la kwn yg x penah erobik, korang bygkan la cmna nk mcm meroyan pn ada aku tgok :D so sbb xde kwn aku terpaksa juge tekad utk pegi mana la tau rini ujan lg tkut miss lg ari aku bersenam :))...

risau

mmg aku risau bab berat badan nih..susah ati aku klu fikirkan bab ni..tp x pernah nak sedar :-s..klu bincang ngan kwn opis aku ada yg ckp alaa idup skali jerk apa ko nk makan ko mkn jerk : (sesuka jerk leh telan eh [-( ) dlu aku gemok : mula aku masuk keje berat aku mencecah 77.5kg : dh la tinggi pulak tu bt ibrahim basheer, kwn aku ckp aku ingat ko ni anak benggali X( ehh sorii eh aku anak mami eh bkn benggali k b-( ...smua ni mula lps aku abis skolah la..masa skolah aku ok tp lps skolah tuh..makan x henggat : so bila dtg sini aku tekad..so aku berjaya turunkan berat smpai 55kg tanpa mkn ubat kurus...aku jogging stiap ari..makan berat 1ari skali..tp skrang dh naik 59kg : :(( ..rungsing aku..tensen aku..ni ler benda paling tensen dlm idup aku :-s ..bkn x ingat ..bukan lupa tp ntahla... asek nk mkn jerk..nape org gemuk tu buruk ke? org gemuk tu x lawa ke? org gemuk tu xmenarik ke? msti korang fikirkan camtu tp bkn aku fikir cmtu cumanya utk diri aku klu leh aku nk jaga berat bdn sbb utk kesihatan jgk la.ada org ..lagipun dh naluri mnusia ske tgok mende yg cantik-2 yg menarik..mcm aku juge ska tgok apa yg menarik & cantik...tp taste aku beza tau..aku ske kurus tp aku ske tgok lelaki ala-2 chubby gitu...mcm ako mustapha tp skrang dia dh gemok [-( ....ni le manusia..bkn x sedar tp xnk usaha..xleh tahan nafsu mkn tuh :-<....lg aku jogging lg aku mkn sbbnya aku rasa lemak aku dh terbakar :D itu teori yg salah k [-X..hikhik..okla..aku ada keje yg perlu disettlekan..cerita ke-2 tu aku akan citer bila dh abis keje nnti @ klu malas aku abaikan jerk :D..sbbnya tghari nih kwn opis aku ajak g alamanda...aku pn kbetulan nk pegi..nk cari sesuatu utk dia :D....so korang-2 smua jom lunch di alamanda :)) papai :-H....


10:15 PG
10 comments

Rabu, 23 April 2008


makan asam pedas...memang pedas sgt tapi sedap..

ngan intan jazz tgh tunggu yong tau foo...sambal dia sedap ...ni kat melaka



ada dua intan disini :X..baik betul dak nih x cam aiman [-(..sebelum nek bot sg melaka



mandi air terjun gunung ledang kot-2 leh jadi puteri gunung ledang :))




ni le abg wann yg banyak entertain& banjer kami spanjang kami disana..thanks ek abg wan..


atas bot...kami bertiga kena air sg yg sgt harum :))
just nak tunjuk gambar jerk..percutian ke tangkak & melaka...aku-intan jazz-shem-zana-weng-aki...banyak tempat yg kami pergi..paling lama rasanya di pc fair :)) .rajin lak aku tulis blog ek :)) papai :-H..klu nk tgok gamba pi sana tgk link picasa abg wan & aki yer :D :D
kat umah abg wan..









3:51 PTG
4 comments





Bersamamu




Dan engkau masih menyintaiku

Aku terharu sejuta rasa

Kerana usia mudaku membara

Hingga pernah buat kau kecewa


Dan engkau masih memberi harapan

Aku terlalu ragu-ragu

Akan ku balas dengan setia

Cinta remaja yang bahagia



Belum tentu lagi cintaku terbeli

Kasih sayang ini yang telah kau bagi

Fikir-fikir ini terbaik buatku

Aku sanggup bersamamu


Duniaku kini penuh bunga cinta

Warna warni dalam kilauan asmara

Satu-satu jiwa terbaik buatku

Untuk hidup bersamamu


Dan engkau masih terus menanti

Aku dipanah rasa bersalah

Telahku padamkan sejarah semalam

Untuk aku tenang bersamamu


Belum tentu lagi cintaku terbeli

Kasih sayang ini yang telah kau bagi

Fikir-fikir ini terbaik buatku

Aku sanggup bersamamu


Duniaku kini penuh bunga cinta

Warna warni dalam kilauan asmara

Satu-satu jiwa terbaik buatku

Untuk hidup bersamamu




Dan engkau masih menyintaiku

Aku terlalu ragu-ragu

Telah kau padamkan sejarah semalam

Untuk aku tenang bersamamu



semekom X_X..arini chek nk karang blog chek yg ke-2 lak :"> ,,xde pape sbrnarnya..cuma td pagi dtg keje aku terdengar lagu nih dlm hot fm..so layan n macam menarik jerk bunyi nya :D..smalam xde wat pape ari sabtu & ahad lepas aku gi bercuti ngan kawan-2 di melaka so isnin tu agak sedikit letih so aku dah tido awal tapi bangun lambat n lambat masuk keje : ...arini bleh plak aku tersalah jalan pegi keje :)) dah 4 tahun aku di putrajaya lalu jln yg sama nak g keje sekali ari ni aku gi belok nak ke KL-Kajang :)) ntah pe yg aku fikirkan pun tak tahu jadinya arini aku lewat lagi :-ss aduihh #-O asek lewat jerk.. cmana la nak dpt anugerah perkhidmatan cemerlang camnih :-s..baik jadi oyin ada driver pegi balik org hantar :D duduk relax jerk kat belakang tuh kan yin :)) ..so klu korang boring layan kan jerk lagu tuh hikhik...papai :-H..n kalau aku rajin n keje dh abis jap lagi aku upload pic kami bercuti di Melaka k... papai :-H

9:50 PG
7 comments

Selasa, 22 April 2008



semekom :"> aku juga dh terjebak ngan virus blog nih : ...sebenarnya dh lama dah aku jd pemerhati tetap blog korang smua..tp cuma rasanya ms x sesuai utk aku ada blog sndiri sbbnya :D :D x payah sbb la :)) .hikhihik...tp skrang rasanya dh tiba masa utk aku ada blog sndiri n aku budak baru kalau salah tolong tunjukkan...n tima kasih pada shem & tinnie sbb ajar & buatkan aku blog nihh..klu cantik thanks pada shem n klu xcantik salahkan shem juge : anewei utk arini, ari pertama aku masuk sekolah : stakat ini saja dulu smbil aku touch upkan blog aku nih cantik-2...so slamat membaca n melawat n mengkritik :D :D

1:21 PTG
8 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|