<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Selasa, 28 Oktober 2008


Happy Birthday To You....
Potong kek ek :*

atas kete aku jerk dia potong kek :))

bukak lilin..byk batang lilin dia :P

nganga meh nak suap :*

hadiah yg x seberapa...
Happy Birthday...

Hari ni 28/10/2008 besday org yg aku sayang, kekaseh aku muahaha.. M16 :"> semalam aku seprisekan dia tapi sedikit terkantoi sbb dia nampak kete aku, aku bawa kek seprise kan dia di opis dia, tapi aku kira berjaya sbb masa dia nampak kete aku, aku sergah dia, Happy Besday !!!!, fuhh berpeluh aku tunggu detik 12 mlm, da la aku sampai awal 45 minit, lilin da 10 kali tiup da sepuluh kali padam,pape pun utk kekaseh aku....


Happy birthday to you..yang ke 29 tahun tau...
Semoga Panjang Umur Murah Rezeki..

Semoga bahagia selalu...


Semoga segala impian awak akan jadi kenyataan..


Semoga impian kita juga akan jadi kenyataan..


Saya selalu Sayangkan awak :* more and more each day :">

I Love U sayang...



12:44 PTG
16 comments

Rabu, 22 Oktober 2008


Jom Ke JB

Permandangan Singapore dari Stulang Laut


The Zone

tengah bergosip ngan dewa

Live band di DIVA





Semekom, Samat ari raya :D masih dalam bulan syawalkan so leh la ucap samat ari raya :D… haaa aku nak apdet citer pasal minggu lepas, minggu lepas aku bleh dikategorikan dalam minggu keseronokan la jugak .. sabtu dan ahad aku full, full dengan M16 & kawan-2..

Jumaat
Hari jumaat ni aku cuti, sebenarnya da lama dah ingat nak cuti tapi asek x jadik jer, lagipun malam ni aku ada plan ngan M16, mau teman dia g JB untuk lawan futsal dengan kastam Johor, dia ajak temankan dia so aku ok jerk, Insyallah apa je minat dia aku akan try utk sokong n kasi dia semanga, manala tau klu itu leh wat dia gembira, Insyallah aku akan sentiasa sokong..Jumaat dalam kul 4.00ptg aku da gerak, gerak awal skit sbb ptg-2 ujan, amek dia di opis n terus gerak ke JB, KL ujan teruk waktu tu tapi disebabkan bukan waktu org balik keje , kami berjaya kuar dengan selamatnya :P, pukul 8.55mlm kami sampai ke JB n terus jer menuju ke Mutiara Hotel berdekatan ngan HP (Holiday Plaza) bedah cakap org panggil HP jerk, temankan dia check inn n mandi jap, lagipun kawan-2 dia yg lain da pun sampai, dalam 9.30mlm kitaorg gerak ke stulang Laut sbbnya da janji ngan bedah n dak-2 johor yg lain utk makan malam, kami x sesat pun bedah :P, kita org singgah di Stulang berdekatan ngan The Zone, amik angin malam sambil snap gambar di situ, tepat kul 10mlm bedah call yang dia da pun sampai ke Restoran tu n kami pun kesana untuk makan malam, ada bedah, ita (hosmet bedah) tasdiq, dewa,komeng, bee, KM, izery sampai lambat skit ngan as & yanie, thanks temankan kitaorg makan malam tu, n tengkiu bebanyak pada tasdiq sebab dia yg belanja mkn, lepas jer dari itu kitaorg bergerak ke diva, KM mau test power muahahaha, melalak + meraung + bergelek (bedah gelek inul masa ni ..muahahah) , kat luar tu ada live band, hmm boleh tahan jugak la, lepas settle smua tu, izery ngan berbesar hati bawa kami nek van dia round-2 sekitar JB, cam kali pertama lak aku di JB :P, tujuan utama kami melihat mak nyah-2 yg bertempek di tepi-2 lorong utk memberikan perkhidmatan, sambil KM sbg pemandu pelancong sambil menerangkan tempat-2 selalu mak nyah-2 ni ada, harga perkhidmatan dan cara-2 nya, tapi malangnya malam tu kami jumpa 2 org jer maknyah sambil berurusan dengan pelanggan, maybe jugak la maknyah-2 ni lari menyorok sbb kami nek van macam pencegah plak muhahahah, kosong jer lorong-2 tu , tapi klu dikutkan waktu memang waktu dia kot sbb dalam kul 2 pagi, n maybe dia ingat aku ustazah kot sbb pakai tudung n penumpang-2 lain mak-nyah-2 yg kena tangkap =))..bedah asek serkup muka jerk, dia takut kawan-2 dia nampak, KM cakap klu nak selamat pakai sepender besi =))...lepas tu kami lepak di ALIFF kedai mamak, sambil minum-2 n brain wash KM pasal cari jodoh, yg disampaikan oleh Prof. Bedah wisha =)) ehh panjang plak citer aku.. ok pastu kami pun balik, aku tido umah bedah, balik lebeh kurang kul 4.00pagi, sian M16, da la pagi esok dia ada futsal, tapi dia pun best jerk melayan bedah-2 =)) , thanks gak pada tasdiq sbb tolong antarkan M16 balik mutiara hotel, aku & bedah gerak balik umah bedah..aku & bedah tido kul bape ntah coz kami berborak dulu..aku da tido bedah cakap sorang-2 =)) sorri bedah, aku ni mmg camtu :P










Muka org penat :X

MR & MRS M16

with my bedah :*

cantek umah kat belakang tuh :

pantai Lido :X

Kacang Pool & ABC (disuggestkan oleh PENYAT)

Danga Bay 8-> Danga Bay :*



Nasi ayam penyet

Masa utk gerak balik, jom kita balik :X


Thanks bedahku :* (hadiah besday dari my bedah)



Sabtu
Kul 10 pagi bangun, sambung gosip smalam muahahahah kami bersiap-2 utk ke tempat futsal, apa nama ntah, sampai da 11.30pg, tak jauh tapi kami yg lambat, da sampai M16 da main abes da, penat dia cakap, yerla semalam tido kul bape kan , baru jer nak pegi kasi sokongan tapi da abes la plak, sorri M16, tapi smpat gak tgok awak berpeluh kan :P....sambil tunggu M16 settle smua , aku & bedah ke HP (holiday plaza) sambil bedah banjer aku mekdi, tengkiu bedah...kami tunggu M16 Check out dari Mutiara hotel, agak lambat gak sbbnya beg dia cleaner tu pegi simpan, naseb la jumpa balik, klu tak kena shopping kat HP la jawabnya :)) abes smua kami menuju ke umah bedah, aku & bedah siap-2 n kami ke open house umah kawan bedah, dimana ntah bedah, pasir gudang ke bedah? Aku x ingat sbb aku ikut jerk, sempat la merasa laksa johor :P, M16 lak makan mee kari n sate..dell, izery & as pun ada jugak, pas dari tu diaorg ajak g lagi open house tapi aku & M16 x ikut sbbnya kami nak round-2 JB, takut x sempat lak, so kami terus menuju ke Danga bay tgok pemandangan waktu cerah n seterusnya ke Pantai LIDO,pantai Lido ni kiranya kebetulan jer sbb kami sebenarnya cari jalan nak ke Kampung kastam Larkin, tempat dimana ada jual Kacang Pool, kacang pool ni di suggestkan oleh saudari PENYAT, dia cakap sedap n rugi tak try, Lepas ke pantai LIDO kami terus ke sana utk menikmati makanan ni, ais kacang + kacang pool , memang sedap, klu korang pegi, ada kedai makan sebelah bomba tuh..laps tu round-2 kampung kastam sbb nak tgok balik, da lebeh 13 tahun da aku tak pegi sana, klu korang nak tahu, dulu abg aku keje kastam n duduk kat situ, dulu setaip bulan disember aku akan ke johor tapi skrang da xda lagi, dia pun da balik keje di penang, saja mau amik gambar n tunjukkan pada mak aku, settle semua dalam kul 8.00mlm kami terus ke Danga bay lagi untuk menikmati pemandangan waktu malam, wowww malam cantek dan org pun mula ramai ditambah dengan Fun Fair, memang cantek tambahan ada cruise, huhhh memang cantek, kami nek ketapi untuk melihat pemandangan di sana, nak jalan x larat da :P, sempat lagi abg ketapi tu cakap, x yah nek ketapi la, nek cruise tu rm 50 jer siap makan, tapi oleh kerana kesuntukan masa & memang x plan nak nek pun, Insyallah next time klu sampai jb lagi memang teringin gak nak nek, sbenarnya kami ada plan, da janji ngan dak-2 johor utk men boling di crown plaza, (ehh betul ke aku tulis tu) tapi sorry banyak-2 pada smua exspecially kak ayang & kerol sbb memang x sempat, x pe Insyallah nnti kita jumpa lagi, sorri kerol sbb ko suh tunggu, memang aku tunggu tapi ko lambat sangat :P, sebelum balik, kami plan nak try nasi ayam penyet berdekatan New york hotel, cari-2 kami pun jumpa kedai nasi ayam penyet, yehaaaa lengkap la percutian kami, smua tempat yg plan nak pegi, smuanya kami sampai, tapi lama giler tunggu nasi ayam penyet, bajet sedap tapi mmg sedap la , sampaikan M16 asek sebut nak makan lagi jer, xpe next time kita pegi, kita belajar buat sekali ek :P. Lebeh kurang kul 11mlm kami pun gerak pulang ke KL, lambat jugak sampai, kul 6.00 sampai KL kami sarapan sekali di kedai mamak n terus pulang, M16 pula kena keje, takpe awak, keje hari minggu leh tido kejap kan :P, penat sangat tapi aku kira percutian yg bagus dan dimudahkan, walaupun kami x tau jalan tapi Allhamdulillah la, kami di jalan yg betul :))




double lineopen house umah agus

kekenyangan makan bakso

bakso rebutan

hani [-( (open house umah kawan baik) elina



wan ed kekenyangan

AHAD

Hari ni plan mau ke open house agus, ni gara-2 ramai yg ngidam bakso, kul 3.30 kami gerak ke umah agus, aku+M16+Oyin+Ita+Yolz & baby, gerak sekali ke sana, terror arr yolz tak sesat pun..kat open house agus ramai yg ada, ramai gak 2 mangkuk sorang. xpe setahun sekali je nak merasa kan..:)) pastu kitaorg semua gerak ke open house kawan baik aku iaitu elina, lepas dari tu diaorg smua gerak ke open house cikailah tapi aku & M16 x join sbbnya M16 sebenarnya dalam waktu keje so x leh lama-2 kuar, BZ kan ari-2 aku, tapi aku gembira sangat, lagi plak dapat teman & bercuti sama M16 aku, satu lagi Kenangan tercipta :X

Klu korang nak tgok gambar open house ni link nya..


http://picasaweb.google.com/intanzasss/OpenHseAgusElina

Pada dak-2 JB sori la kalau x cakap nak datang sbbnya aku ada cakap kat bedah & kak ayang jer, lagipun aku satu malam jerk at sana tapi still leh jumpa korang jugak kan, thanks especially bedahku, banjer koke & mekdi n kasi tumpang tido, tengkiu bedah :*


jasamu tetap dikenang :*


8:51 PG
10 comments

Isnin, 13 Oktober 2008


Hari Minggu
Assalamualaikum, Selamat Hari Raya ke 14, mood raya masih menyala-2 lagi, lak tu ngan open house2 yang ada, tp tahun ni, aku cam kurang sgt ke open house, tambahan open house-2 kawan opis mmg x pegi lagi stakat ni, kwn-2 vf Insyallah klu xda hal aku akan pegi la, Tahun ni umah adik aku pun x wat open house sbb husband dia x leh nak balik tiap-2 minggu, so xda tarikh yg sesuai, citer hari minggu yg lepas, minggu ni husband adik aku balik so kebetulan mak aku masak mee kari ketam, aku jemput la M16 beraya ke umah aku n sambil-2 tu kenal la ngan mak & yang & temie, faham jer la malunya M16 ni, pagi tu saket perut la, saket gigi la :)), lepas dari dia dtg beraya umah aku kami terus ke bangi coz ada hal skit yg perlu dibereskan, lepas tu kami ke open house umah intan pen, ada nasi tomato, soto, sate, hujan agak lebat la, dapat jumpa ramai kawan-2 vf, gambar tak de sbb angon lum upload dalam picasa, dari picasa ustaz gambar x best :P :)), lepas tu kami terus menuju ke Alamanda, hajat di hati nak tgok wayang citer KAMI sbbnya zana cakap best sampai weng leh gelak guling-2 :D sebelum tu haaa tgok pic kat bawah ni, M16 wat Foot Reflexology, Satu Jam RM 50.00 + 10 minit urut badan... aku yg tgok ni, leh kasi 5 bintang utk service dia, rm 50.00 tu murah la, ada la kebaikan dia utk mata, otak & lain-2 lagi, Cuba korang tgok gambar kat bawah ni n kalau nak pegi di Aras 3, Alamanda, n aku rasa memang patut pegi pun..kira puas hati la, lama lak tu lebeh kurang 1 jam 30 minit...tapi leh relaks n tenangkan fikiran..so layannn....setakat ni jer sbbnya check nak sambung keje, n papai...ops satu lagi klu sape nak pegi n x tau tempat leh je nak tanya aku...
aiman suka kat M16 sampai gelak-2

Mee Kari Ketam

keluarga bahagia :D

tempat Urut

REBORN


Layan nampak b-(


macam tuan besar [-(

tidur ke tu?
amoi lak yg urut [-( b-(


4:07 PTG
19 comments

Khamis, 9 Oktober 2008


dalam ketapi bukit bendera







atas feri penang



permandangan dari atas bukit bendera

depan umah aku






ni la harta aku yg x ternilai ( family 2org abg aku x da coz keje)


aku ngan kakak aku, bebel jerk keje dia

mak tok & cucu-2 dia
raya

Selamat Hari Raya kawan-2 :) camana raya korang tahun ni? Pagi-2 camni mood nak apdet blog ada lak :P, aku malas sbnarnya mau apdet sbbnya aku belum dpt lagi gambar-2 raya akak & yang sbbnya diaorg tahun ni raya umah mak mertua masing-2 so x full famliy aku,tapi x pe Insyallah klu aku rajin nnti n bila da dpt gambar-2 diaorg aku akan upload tapi kalau rajin la :P,


Balik Kampung

x mcm tahun-2 sbelum ni, klu di opis aku ni dikira cuti sakan n yg paling lama juga tapi tahun ni berbeze sbb aku antara yg cuti paling sdikit, aku balik ari isnin sbb yang pun balik umah mak mertua dia ari isnin (dia x nak balik awal-2) so dia cakap aku & mak aku suh tunggu dia , sama-2 gerak baru dia x sedeh almaklumla first time dia terpisah ngan mak aku waktu raya, pastu ngada b-( ..dalam ati benggang jer , aku dah la tergedik-2 da nak balik sana, rindu lor,, jarang da skrang ni aku balik kmpung sejak mak aku ada disini..


Hari sabtu pagi aku antar M16 g airport, dia cuti lama lorrr, dari 27/09/08 - 10/10/08...kebiasaaannya waktu raya dia akan cuti 2 minggu, biasala dia bukan selalu balik kampung, setahun sekali jer.. hmm ramai giler org, x takut ker diaorg ni nek besi terbang :P dia terbang dlm kul 11.30pg, sedeh? sedeh ke tak EK, biarlah rahsia :)) biar aku ngan dia jerk tahu :D diam-2 tau M16 :-L..patutnya aku akan ngan kawan-2 vf akan ke klang utk majlis buaka puasa anak yatim, ini pun di invite oleh saudari shem weng so aku setuju sbb xda pape pl;an, skali bagun pagi tu yang(kembar aku) ni merayu-2 ajak g jalan tar, whattt??? jalan Tar ngan ada plak aiman n mak aku, aiman dah la nakal, mak aku plak kesian, xberapa nak larat jalan tapi mak aku ni sama jerk ngan anak dia, klu duk umah sakit lutut la, sakit betis la, cuba klu g jalan 2smua sakit hilang, kan mak kan :> panjang gak aku fikir, panas + sesak , aduhhh, tapi x pe la sbb diaorg ni, aku luangkan masa, lagipun xda pagi aku shopping ngan diaorg, tapi aku kasi syarat kat yang, nak pegi boleh tapi x nak jalan TAR, setakat sini-2 jer n mesti ada air- cond :-" n yang setuju so aku shopping di JUSCO je so lepas dari Jalan Tar \:D/ tp aku x terus pegi sbb yang ada hal so janji di JUSCO je dalam kul 3ptg, pas balik dari antar M16 aku amik kawan aku dulu terus ke pudu utk cari tiket bas kawan aku nih b-( patutnya dia balik nek kete, last minit plak x jadik, naseb tiket ada lagi, tapi aku tabik la pada kerajaan sbb berjaya wat sistem yg aku kira agak bagus la, dulu kalau sebut je pudu, sebut jer time perayaan, korang bayangkan camana sesaknya, camana padatnya manusia, camana ulat-2 tiket ni jual tiket pada harga yg tak berpatuttan, aku da rasa semua tu tapi kali ni pudu agak tenang, kaunter-2 mempamerkan harga tiket lama dan harga tiket baru, polis, jpj siap ada khemah lagi disana, so pasal keselamatan agak terjamin, tiket-2 pun banyak lagi, aku siap tanya lagi tiket ke butterworth ada lagi ke tak? tiket ke kulim ada lagi ke tak? smua ada lagi, cam pelik jer aku, tp itula kebenaran yg kita kena percaya dan perubahan yg bagus untuk rakyat bawahan cam aku nih, yg kadang-2 masih menggunakan bas utk balik kampung, korang lain la rakyat atasan sbb korang nek besi terbang :)), pastu kami menuju bangi utk wat facial :)) saje nak habiskan duit bonus :)) , dalam kul 3 aku terus ke JUSCO utk shopping ngan yang, ada la aku beli blaus, t-shirt n jeans. ...
ahad
arini baru aku rasa excited nak balik, arini jugak baru aku kemas-2 brang-2 aku, smua da settle, barang smua da beli, kete pun da g servis ngan M16 ritu, so tahun ni xda kelam kabut , macam teratur jer smua, ptg kuar berbuka di kerang bakar..ramai lagi rupanya manusia di sekitar bangi, putrajaya ni, aku ingatkan da balik kampung smuanya...N isnin dalam kul 11.30pg aku gerak balik ke kampung, Allhamdulillah jalan ok, smua berjalan lancar, sampai sana dalam ku 4.30ptg, aku terus ke penanti penang dulu, kampung asal aku yg skrang ni tinggal mak cik-2 n pakcik aku je, jumpa diaorg n aku smpat g cari laksa kesukaan aku. nyummmyyyy lama x makan...
Hari Raya
Raya Allhamdulillah ok, cuma aku rasa sepi sbb xda yang je, klu tak pagi raya bergaduh suh dia mintak ampun kat aku, dia suh aku mintak ampun kat dia :)) tapi tahun ni x da la gurauan tu smua :( tapi tu la kenyataan yg nak kena aku terima, pagi raya aku smangat bangun awal kul 6pgi, mandi n sediakan telekong utk smayang raya tapi hmmmm dah 3 tahun x leh nak solat raya, so duk umah basuh sediakan sarapan n makanan-2 raya, abag & kak ipar aku je leh temankan mak aku, tahun ni berbeza sbb raya pertama aku x kemana sbbnya nak himpunkan smua dulu baru nak g kubur ayah aku yg terletak di penang n tok aku di alma n sedara-2 di penang & kedah, so aku pakai baju raya duk umah je,ptg raya akak aku yg beraya di umah mertua di perak sampai dalam kul 3ptg, abg aku beraya di umah mertua di kedah sampai kul 5ptg n yang beraya di umah mertua sampai kul 3pg, abg aku no 2 tu x da mertua sbbnya dia kawen ngan org filipina so tiap tahun mmg umah aku jer dia raya n aku, aku mmg la raya ngan mak aku b-( ..tapi siap la tahun depan, cuba korang bayangkan tahun depan akak,abg & yang akan tiba giliran raya umah mak aku, aku & abg aku mmg disana so tahun depan kami fullllll ,yehaaaaa x saba nak tungu raya tahun depan 8-> leh la yang berlutut mintak ampun kat aku :> ... tahun ni men mercun yang xda, klu tak dia tu penakut x cam aku yg penakut sikit jerk :D
Raya kedua
kami plan nak keumah adik badik & kubur tapi x kesampaian sbb adik beradik sbelah mak aku nak dtg so raya kedua kami jadi penyaambut tetamu la, sonok plak raya kedua ni sbbnya smua adik badik aku ada, cam kebiasaan aku & anak-2 buah akan tido di ruang tamu, yg da kawen masuk bilik n yg da lama kawen kat luar =)), makcik-makcik n sepupu-sepupu aku datang, cam biasa n soalan tradisi utk aku, bila mau kawen? ishh tensen, tanya la da dapat duit raya ke belum, duit raya nak baper hinggit? ni soklan IQ rendah betul [-( ...ada sepupu aku ni umur 26, aku 25 so smua tunggu sape kawen dulu, xpe la, ikut jodoh la, aku da ada bf , dia x da lagi tapi mana tau jodoh dia dulu kan...tetiba ada org masuk minang n dia nak,
raya ketiga
hari ni baru kami berkesempatan berjalan g umah mak-cik-2 n pakcik-2, tu pun ramai adik badik mak aku sbb ayah aku tak da dah so yg rapat-2 jer la kami pegi, n last diaorg g kubur tapi aku x leh pegi, so aku singgah umah Hilang Cari Jumpa sbb ada open house, aku,boy, a_ki, yana n dak-2 penang smpat g menyemakkan umah HCJ, n pastu aku ada open house kawan skolah tapi my prenn yana ajak teman dia ke Gurun, ada hal yg perlu disettlekan so aku temankan dia ngan menaiki MYVI baru HCJ, laju woooo :P
raya ke-4
kami meneruskan tradisi family aku, time raya wajib gi jalan mana-2, tak jauh dekat mesti pegi jugak, tapi tahun ni kami x pegi jauh sbbnya 2 abg aku tu dah keje n percutian yg agak singkat, kami cancel kan percutian di bukit merah n kami amik keputusan g round-2 penang, org utara cakap nak qetok kuman :)), kami ke bukit bendera, waterfalls, padang kota...n nek ferry sbb temie ( laki adik aku) tingin nak nek , al maklumla baru setahun jadi org utara :))
Raya kelima
kami da nak balik sini sbbnya husband adik aku da mula mngajar isnin tu, kami bertolak dalam kul 10.30pg n sampai kl kul 7.00mlm, jem 4 tempat tapi okla still leh bergerak cuma last jem tu agak panjang dari tapah - slim river, n Allhamdulillah kami sampai ngan selamat..
Isnin aku da mula keje, yang da mula keje, kejapnya rasa raya kali ni, ni smua gara-2 kembar aku la ni, laki dia kan cikgu, x pasal-2 smua org cuti pendek...opis masih lenggang lagi, ramai lagi yang cuti..aku pun x kemana cuma balik keje pegi keje, cuma esok 10/10/08 aku mau g airport tapi bukan aku nak nek besi terbang tu pun, mau amik My M16 balik dari sarawak, \:D/ lamanya rasa x jumpa dia, cepat-2 la esok :P ...berhubung pun guna celcom sbb dia nyer kampung maxis x de line...tapi x pe sok kita jumpa k :X..
10/10/2008
..kalau korang nak tahu, tahun lepas tarikh ni, aku ngan padli dah jadi kapel n pada tahun ni tarikh yang sama kami jadi kawan semula :) , x cukup setahun pun kami kapel tapi kami berkawan da bertahun da, papepun aku selalu je berdoa agar dia temui insan yang tulus sayangkan dia, yg leh faham dia, yang leh serasi ngan dia, dia baik cumanya aku x baik utk dia, tapi kami tetap jer kawan, kan padlik kan b-( :)) ...cumanya aku nak kawan-2 tahu kami wat keputusan ni bersama, kami rasa ini jalan bahagia utk kami n skrang kami bahagia ngan keputusan ni,takdir Tuhan da tetapkan antara kami hanya kawan, aku tau ramai kawan-2 suka kami berkapel sbbnya kami nampak serasi tapi sape la kita untuk menidakkan takdir Tuhan.. xda sape tinggalkan sape, xda sape pun yang curang, xda sape yg rampas sesapa coz aku ada dgr-2 org still menceritakan kisah kami ni, so utk penjelasan aku da pun jelaskan, so pas ni aku harap terjawab la persoalan ni n xyah lagi citer pasal ni sbb ada hati yg perlu dijaga, aku mahupun padli masih berkawan n kami xda gaduh-2, kan padlik kan? utk padli semoga apa yang dia lalui skarang ni akan tamat & Insyallah kebahagiaan tu akan menjelma, ok my prenn wish u good luck n happy always :) n samat ari raya, maaf zahir & batin...
Setakat ni jer, dari pagi aku tulis , da ptg baru nak siap, asek tergendala jer....apapun utk smua Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir batin dari Aku Intan :)

7:57 PG
14 comments

Selasa, 7 Oktober 2008







AIZAT - LAGU KITA


Deras hatiku berdetak
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam teman kita
Dengan angin meniup sayu

Kupetik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu

Arah hidup kita
Tergambar bintang di angkasa
Berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita

Oh..oh..oh Oh..oh..oooh

Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu


Arah hidup kita
Tergambar bintang di angkasa
Berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita
Terciptalah lagu kita

samat ari raya Maaf Zahir Batin..nnti klu rajin aku tulis la pasal raya, skrang xde mood lagi mau karang ...

9:53 PG
12 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|