<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Khamis, 17 September 2009


CAMNILA PERASAAN AKU TIKA INI..TERSENYUM LEBAR, HATI GIRANG MENANTI SAAT AKU SAMPAI KE KAMPUNG..ARGGHH SUKAR UTK AKU GAMBAR KAN PERASAAN INI..


KAMPUNG TUNGGU GUA OK..GUA SAMPAI SEBELUM SAHUR NNTI...


OPSSS MEBI AKAN CAMNI LA JADINYA...TP KAMI SANGGUP REDAH:))
MLM NI AKU AKAN BERTOLAK PULANG
PULANG DGN KEMBAR AKU & FAMILY
FAMILY AKAK & ABG2 AKU SDG MENUNGGU KAMI
PTG NI HANTAR SANG KEKASEH DI KLIA
DIA AKAN PULANG KE SARAWAK SELAMA SEMINGGU
HATI-2 SAYANG...GUA SAYANG LU TAU..
BUAT SMUA KAWAN-2 YG DIPERANTAUAN (KL & JB KHASNYA) ATI-2 BALIK KAMPUNG YE..MOGA PERJALANAN KITA DIPERMUDAHKAN & DIRAHMATI OLLEH ALLAH.. (INI LA SAAT PALING BEST UTK YG BEKERJA JAUH DARI FAMILY) YIPPPIEE
&
NI JUGAK SBBNYA AKU MASIH BERADA DI KL NEH..SORRI PENANG :p
SELAMAT HARI RAYA UTK SMUA KAWAN-2 AKU & PEMBACA BLOG SAMADA AKU KENAL @ TIDAK..AKU MINTA MAAF ZAHIR & BATIN & SELAMAT HARI RAYA..
MOGA RAYA INI MEMBERI KITA SERIBU KERAHMATAN ..INSYALLAH..
SELAMAT HARI RAYA!!!!!






10:51 PG
4 comments

Rabu, 16 September 2009


Yippiee...Bahang syawal da pun semakin terasa, semakin hangat tp disebalik kegembiran & keterujaan menyambut Syawal yg x berapa ari lagi jek ni, terasa sayu meninggalkan Ramadhan..terasa syahdu Bulan Mulia ini akan berlalu :( Allhamdulillah Berjumpa jugak aku dgn Ramadhan kali ini & sentiasa berdoa moga ada kesempatan lagi utk aku melalui Ramadhan yg akan dtg...Pasal amal ibadat? byk ke skit? itu biarlah menjadi rahsia aku & Maha Pencipta :) .. Dan yg pasti !!! aku ingin bertemu lagi Ramadhan di tahun depan.. Insyallah..

Puasa kali ini agak cepat berlalu, sampaikan aku sndiri x terasa terlalu pantas masa berputar..tambahan lagi kali ni aku menyambutnya dengan gelaran "Tunangan Orang" tp Allhamdulillah, aku satukan family & bakal family ni utk sama-2 kami menyambutnya..Mujurlah sang kekaseh seorang yg mudah, cepat mesra walaupun korang nampak dia cam pendiam, cam pemalu ( malu ke ? ) muahahahaha..

Sambil masing-2 sibuk wat pesiapan raya, kami gak sibuk membuat pesiapan utk "Hari Bahagia" kami yg x lama lagi jek 8-> .. sbenarnya raya ni kami baru mula nak wat pesiapan..hikhihk..(xpe xpe maseh smpat lg neh) raya aku dimana? ishhh korang nih cam dak-2 opis aku lak..aku ni maseh tunang org bukan Isteri lagi so raya aku da tentu la di kampung halaman aku..dan sang kekaseh plak suda semestinya di kampung halaman dia di Sarawak ( aku bakal jadi org sarawak? ishh x caya x caya ) .. M16 da excited sgt nak balik sana, maklumla kalo korang nak tahu, dia hanya balik sarawak setahun sekali jek..tu pun masa Hari Raya sbb bila raya smua adik badik dia akan berkumpul..So dia akan balik pada 17Hb september 2009 (27 Ramadhan 1430H) pada pukul 6 lebeh di KLIA, n si penghantar susah tentu kekaseh dia neh.

Aku plak?? yee aku jugak akan bertolak ke Utara pada 17Hb september 2009 pada malam ari selepas Solat Tarawikh.. Excited??? sgt la Excited sbbnya kalo korang baca entry aku tahun lepas, smua adik badik berya di umah mentua & Tahun ni turn kami utk satu family berkumpul..yehaaaaaaaaaaa tunggu kepulangan daku wahai para perindu (ada org rindu ke) tp menjadi tradisi Family kami.. kalo beraya umah mentua pun yg dekat nih, ptg raya @ malam raya pasti diaorg berada di umah aku...ikut sejarah family aku..

Akak aku bersuamikan org perak (1 1/2 jam dari kmpung aku)

Abg man beristerikan org Philipines ( Memang tiap tahun umah aku)

Abg mi Beristerikan org kedah ( 40 minit dari kampung aku)

Yang bersuamikan org Pahang ( 8 jam dari kampung aku)

Dan aku ???? Insyallah akan bersuamikan org sarawak ( 1 hari 1 mlm kot =)) )


arghhh yang pasti aku x saba nak balik raya, 17hb terus ke sg petani & pagi raya aku di bukit mertajam penang...walaupun perjalanan makan masa 5-6jam tp smngat tu lain betol, tambahan pulak lagu Balik kampung dari Sudirman betol-2 membuatkan seseorang perantau tu gila-2 excited :)) .. kalo korang seorang perantau korang mgkin akan rasa apa yg aku rasa, tp perasaan ni xde pada org yg keje dikampung masing-2 ehhehehe (kalo nak rasa g merantau jauh-2 =)) ) .. okla setakat ni jek dulu..n aku nak ucapkan Selamat Hari Raya dari aku & family..hati-2 pada yg balik kampung & ampun maaf kalo selama ni ada salah & silap..yipiieeeeeee Raya \:D/






7:44 PG
8 comments

Selasa, 15 September 2009


26 Tahun Sudah

CHI : amacam sama x?

Hadiah dari sang kekaseh..

Assalamualaikum smua..amacam blog aku? da rupa baru kan? skin yang lama tetiba plak wat hal, huhh dah la tuan dia ni PANDAI sgt la pasal-2 blog nih..naseb la ada mels yg sudi membantu aku, big tengs to mels, nnti aku banjer cadburry ek :X..

Blog aku kali ni pasal Birthday aku..Allhamdulillah aku da 26 tahun, heheh da tua ek..sampai bila plak nak muda jek kan, kena la rasa tua lak..Tahun ni sama cam tahun lepas dan sama ngan 24 tahun yg lalu..aku berkongsi Tarikh lahir dengan kembar aku..intan kembar ke? yee saya kembar :"> ..Seronok jadi kembar, seyesnya sgtla seronok & aku bangga aku dilahirkan dgn seorang lagi manusia yg muka nak sama aku, suara nak sama aku, mata sama, hidung sama, mulut sama, rambut sama, TAPI??? TAPI??? kami punyai warna kulit yang berbeza tau, dia sedikit putih, ala skit jerk :P (nnti aku mandi susu & scrub badan) & aku lak sedikit tinggi dari dia (ni dia da xleh lawan aku da, walaupun hanya 2-3 inchi ko tetap rendah hehehe) ,Syukur Tuhan sbb ko kasi aku kembar & tengs pada mak aku yg kandungkan kami & Kalo leh aku juga nak merasa nak anak kembar..mak aku cakap best, rasanya berbeza ngan anak yg single..

ehh kelain plak...tapi mcm tahun lepas, aku celebrate besday ngan sang kekaseh (tunang gua ok) .. tahun ni awal lagi aku da warning dia..kalo syg aku jgn wat aku terkejut cam tahun lepas, tolong lahh...tahun lepas siyesnya jantung aku ni cam nak pecah, kejutan demi kejutan, 3 kali kejutan dlm masa x sampai 24 jam..

firstnya dia ajak g opis dia..sedang aku godek pc dia tetiba dia bawa sebiji kek& teddy bear sambil nyanyikan lagu hepi besday utk aku sambil tangan & suara yg terketar-2 :)) ... merah muka aku sambil kawan-2 dia tersengih-2 cam kerang busuk :))

2nd nya .. time tu aku ada kat opis, tetiba ada panggilansuh aku kuar amek barang..alaaa dalam hati bebel, knp plak x antar tmpat surat jek..selalunya diaorg antar..ishhh ngada betol tau diaorg neh..ye la yela aku kuar niii...aku kuar je ada apek sedang pegang bunga , besar bunga tu, aku beselisih ngan dia tp dalam hati " kan best kalo aku la pemilik bunga tu" (da lama aku impikan, slalu tgok cite je...aku ske bunga) .. n panjang la citer nya ( klu nak tau korang selak entry aku september lepas :P :) dan akhirnya bunga tu milik aku ..yipiiieee

3nd nya..aku ditepung tawarkan oleh kawan-2 vf...ni oyin& kekaseh aku sbg pelakon utama & shem sbg pengarah nya ..papepun tu kenangan manis bagi aku..aku hargai smua tu..kdg-2 nilai persahabatan ni x leh nak diungkapkan dgn kata, x leh nak ditunjukkan ngan perangai, sangat la susah nak dirungkaikan sbbya amatla bermakna..

Tahun ni? sang kekaseh faham perasaan aku.mgkin dia simpati pada jantung aku neh hehehe..tahun ni dia kasi aku mandat utk memlih sndiri hadiah apa yg aku nak..aku pilih apa? haaa aku pilih beg tngn dari Carlorino yg kalernya sejibik chi cuma designnya saja yg lain. hadiah ni dia simpan n pada 14sept iaitu smalam da pun ada dlm tangan aku...smlam mcm biasa, dia kalo keje pagi maknanya aku akan berbuka puasa dgn dia. dlm sminggu tu ada la dalam 2-3 ari kami akan berbuka di umah yang bersama-2 kembar aku, husband dia & mak aku...smalam aku ckp dia mak ajak berbuka umah jek..dia pun ok, da smakin rapat ngan family aku..smalam sambil berbuka dia ajar kitaorg bahasa Sarawak =)) briya-2 yang(kembar aku) belajar cam dia plak yg nak jadi org sarawak...

Aku biasa la, kul 6 - 7mlm aku akan terpacak depan tv tgok wadi unung(best cite ni, pasal persahabatan) , balik keje je aku akan tlg mak aku masak dulu sbb kul 6 aku nk tgok tv, abes jek tgok wadi unung ( khamis ni episod terakhir) aku pun buat air & panaskan nasi & sediakan makanan utk berbuka, smalam sdg aku kalut-2 M16 dtg sambil bawa kek ngan hadiah aku & sekeping kad (sgt la tersentuh)..


Kembar aku lak dapat hadiah henpon dari sony ericsson .. smalam pas berbuka M16 ajak kuar sambil cari barang-2 yg belum setel lagi..sambil round-2 sambil borak-2..tengs banyak-2 utk sang kekaseh atas adiah & kek smalam & juga ucapan yg menyentuh hati..xde apa yg menggembirakan aku melainkan ada bersama dia :) :X....
n

Heppi besday utk tembam (kembar aku)..smoga hang terus bahagia bersama family hang n smoga mendapat keberkatan & kerahmatan dari Allah.. n juga smoga gembira sbb x lama lagi akan dpt baby baru..aku harap boy lagi muahaha sbb anak aku nnti aku nak gurl yipieeeee...









11:54 PG
12 comments

Selasa, 1 September 2009


Aiman & Maktok..aina matahari x jatuh lagi da makan :))
ni kembar aku yang & temie

ni plak kembar yang :)) intan & my matos


haaa...geleng kepala matos =))

ni adalah kasut utk besday matos ...syuhhhh diam tau

handbag by Carlorino \:D/

My dEAR yg tgh susun barang..tunang dia men pakai campak jek =))

Penuh Bonet =)) :-s pasni kena bawa lori 1 tan..
----------

Semekom..samat berpuasa semua hikhik...xde pape yg menarik tapi nak share utk ahad lepas..Aku shopping raya kat kl.. x saba aku nk tunggu ari ahad nih sbbnya da seminggu aku kebosanan yg teramat oleh sbb aku x berpuasa minggu pertama ramadhan, x leh nak g terawih, my dear plak keje sepanjang minggu tu.sehari bagaikan setahun :)) ... dan hari yang ditunggu-2 telah menjelma, yihaaaaa x sabanya...M16 masej..
.
M16 - ahad saya amek awak kul 10 pagi tau..
.
aku - :O apa kul 10 pg...lambat la awk..nnti jem, paking penuh, x sempat nak shopping bla bla bla...bla bla.. klu kul 9 ok x? (dlm ari fikir kul 8 pagi lagi bagus ) =))
.
M16 - ok kalo camtu saya amek awak kul 9 pagi ye...
.
Oleh sbb da lama jadi penghuni bilik maka keterujaan nak g kl cam 1st time dapat jejak kl =)) mengira waktu je keje aku , so ahad pagi pas sahur, kemas-2 dapur & subuh siap-2, mata ni x ngantuk sbb fikir nak kuar kan, aku pun baca la novel, sejak-2 kesunyian ni rajen tol aku baca novel..ntahh bila ntah rajen membaca neh :P. last-2 oleh sbb aku yg bersiap terhegeh-2 ni, kul 10.30 baru gerak..maaf M16 :P masuk kete dia senyum je...gelakkan aku la tu [-( konon sgt excited nak kuar awal...sampai kl dalam 11.15...kami terus masuk sogo, mebi awal lagi so manusia ramai tapi xde la padat..Macam-2 dapat..yg paling best aku dpt beg tangan Carlorino yeppiiiieee...ske sgt..belikan barang hantaran sekali..aku beli kasut & telekung & m16 plak beli Kasut....aku beli beg tangan utk yang kembar aku & M16 beli T-shirt utk dia& adik lelaki & ayah dia...so kami kuar dari sogo kul 3.30 ptg..alamak camna ni, ptg ni kami ada janji, berbuka puasa ngan yang, tem & mak aku...tapi Allhamdulillah Tuhan permudahkan keje kami..aku ni kalo plih barang x sah kalo x 3 hari 3 malam..masuk je satu kedai butik pengantin tu terus ada barang yg aku nak tu & M16 beli sampin & telekung utk mak dia. n g pertama sbbnya M16 nak beli Hp..tgok jam kul 5.45ptg...masih ada masa lagi, kami masuk kedai kasut di bangunan camber ek ( ntah la betol ejaan ni ) so aku belikan M16 kasut sempena Besday dia..Tahun ni kami celebrate besday lain skit...kami decide nak beli barang apa yg kami nak ...aku da beli utk besday aku , beg tangan dari Carlorino tp belum dapat lagi sbbnya M16 nak kasi masa besday so nnti aku akan up kat blog...aku ske koleksi Carlorino, nampak ceria & sedikit ranggi..hantaran aku pun dari Carlorino...korang try la usha beg tangan dia..mmg cantik-2...mmg peminat setia la katakan hehehe..so kali ni M16 decide dia nak kasut, kebetulan kami nak jalan-2 je usha kasut raya M16 tapi aku berkenan 1 kasut ni n nak jadikan adiah utk dia..so kasutnya seperti gamba di atas, design terbaru dari Dr Cardin..dia pun ske n x saba nak pakai..kalo leh nak je dia pakai time raya tp no..no..no...masa besday da baru aku kasi hehehe...sabar ek...tgok-2 jam da kul 6.15ptg.tp kami sebenarnya x abes lagi shopping, byk menda x dpt lagi termasuk baju raya aku tp xpe mebi kami akan sambung di sekitar bangi plak & serdang plak...kami terus gerak dari kl ke bangi utk berbuka puasa...dalam 7.05 kami sampai & x lama kemudian yang & tem sampai...berbuka puasa kami kali ni romantik skit.hikhik..duduk bersila bawah lampu yg x berapa terang & di tepi kolam ... uikk panjangnya aku taip...so setakat ni jek...next blog plak....rajen la plak ek :))








11:24 PG
15 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|