<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Rabu, 16 September 2009


Yippiee...Bahang syawal da pun semakin terasa, semakin hangat tp disebalik kegembiran & keterujaan menyambut Syawal yg x berapa ari lagi jek ni, terasa sayu meninggalkan Ramadhan..terasa syahdu Bulan Mulia ini akan berlalu :( Allhamdulillah Berjumpa jugak aku dgn Ramadhan kali ini & sentiasa berdoa moga ada kesempatan lagi utk aku melalui Ramadhan yg akan dtg...Pasal amal ibadat? byk ke skit? itu biarlah menjadi rahsia aku & Maha Pencipta :) .. Dan yg pasti !!! aku ingin bertemu lagi Ramadhan di tahun depan.. Insyallah..

Puasa kali ini agak cepat berlalu, sampaikan aku sndiri x terasa terlalu pantas masa berputar..tambahan lagi kali ni aku menyambutnya dengan gelaran "Tunangan Orang" tp Allhamdulillah, aku satukan family & bakal family ni utk sama-2 kami menyambutnya..Mujurlah sang kekaseh seorang yg mudah, cepat mesra walaupun korang nampak dia cam pendiam, cam pemalu ( malu ke ? ) muahahahaha..

Sambil masing-2 sibuk wat pesiapan raya, kami gak sibuk membuat pesiapan utk "Hari Bahagia" kami yg x lama lagi jek 8-> .. sbenarnya raya ni kami baru mula nak wat pesiapan..hikhihk..(xpe xpe maseh smpat lg neh) raya aku dimana? ishhh korang nih cam dak-2 opis aku lak..aku ni maseh tunang org bukan Isteri lagi so raya aku da tentu la di kampung halaman aku..dan sang kekaseh plak suda semestinya di kampung halaman dia di Sarawak ( aku bakal jadi org sarawak? ishh x caya x caya ) .. M16 da excited sgt nak balik sana, maklumla kalo korang nak tahu, dia hanya balik sarawak setahun sekali jek..tu pun masa Hari Raya sbb bila raya smua adik badik dia akan berkumpul..So dia akan balik pada 17Hb september 2009 (27 Ramadhan 1430H) pada pukul 6 lebeh di KLIA, n si penghantar susah tentu kekaseh dia neh.

Aku plak?? yee aku jugak akan bertolak ke Utara pada 17Hb september 2009 pada malam ari selepas Solat Tarawikh.. Excited??? sgt la Excited sbbnya kalo korang baca entry aku tahun lepas, smua adik badik berya di umah mentua & Tahun ni turn kami utk satu family berkumpul..yehaaaaaaaaaaa tunggu kepulangan daku wahai para perindu (ada org rindu ke) tp menjadi tradisi Family kami.. kalo beraya umah mentua pun yg dekat nih, ptg raya @ malam raya pasti diaorg berada di umah aku...ikut sejarah family aku..

Akak aku bersuamikan org perak (1 1/2 jam dari kmpung aku)

Abg man beristerikan org Philipines ( Memang tiap tahun umah aku)

Abg mi Beristerikan org kedah ( 40 minit dari kampung aku)

Yang bersuamikan org Pahang ( 8 jam dari kampung aku)

Dan aku ???? Insyallah akan bersuamikan org sarawak ( 1 hari 1 mlm kot =)) )


arghhh yang pasti aku x saba nak balik raya, 17hb terus ke sg petani & pagi raya aku di bukit mertajam penang...walaupun perjalanan makan masa 5-6jam tp smngat tu lain betol, tambahan pulak lagu Balik kampung dari Sudirman betol-2 membuatkan seseorang perantau tu gila-2 excited :)) .. kalo korang seorang perantau korang mgkin akan rasa apa yg aku rasa, tp perasaan ni xde pada org yg keje dikampung masing-2 ehhehehe (kalo nak rasa g merantau jauh-2 =)) ) .. okla setakat ni jek dulu..n aku nak ucapkan Selamat Hari Raya dari aku & family..hati-2 pada yg balik kampung & ampun maaf kalo selama ni ada salah & silap..yipiieeeeeee Raya \:D/






7:44 PG
8 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|