<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Selasa, 15 September 2009


26 Tahun Sudah

CHI : amacam sama x?

Hadiah dari sang kekaseh..

Assalamualaikum smua..amacam blog aku? da rupa baru kan? skin yang lama tetiba plak wat hal, huhh dah la tuan dia ni PANDAI sgt la pasal-2 blog nih..naseb la ada mels yg sudi membantu aku, big tengs to mels, nnti aku banjer cadburry ek :X..

Blog aku kali ni pasal Birthday aku..Allhamdulillah aku da 26 tahun, heheh da tua ek..sampai bila plak nak muda jek kan, kena la rasa tua lak..Tahun ni sama cam tahun lepas dan sama ngan 24 tahun yg lalu..aku berkongsi Tarikh lahir dengan kembar aku..intan kembar ke? yee saya kembar :"> ..Seronok jadi kembar, seyesnya sgtla seronok & aku bangga aku dilahirkan dgn seorang lagi manusia yg muka nak sama aku, suara nak sama aku, mata sama, hidung sama, mulut sama, rambut sama, TAPI??? TAPI??? kami punyai warna kulit yang berbeza tau, dia sedikit putih, ala skit jerk :P (nnti aku mandi susu & scrub badan) & aku lak sedikit tinggi dari dia (ni dia da xleh lawan aku da, walaupun hanya 2-3 inchi ko tetap rendah hehehe) ,Syukur Tuhan sbb ko kasi aku kembar & tengs pada mak aku yg kandungkan kami & Kalo leh aku juga nak merasa nak anak kembar..mak aku cakap best, rasanya berbeza ngan anak yg single..

ehh kelain plak...tapi mcm tahun lepas, aku celebrate besday ngan sang kekaseh (tunang gua ok) .. tahun ni awal lagi aku da warning dia..kalo syg aku jgn wat aku terkejut cam tahun lepas, tolong lahh...tahun lepas siyesnya jantung aku ni cam nak pecah, kejutan demi kejutan, 3 kali kejutan dlm masa x sampai 24 jam..

firstnya dia ajak g opis dia..sedang aku godek pc dia tetiba dia bawa sebiji kek& teddy bear sambil nyanyikan lagu hepi besday utk aku sambil tangan & suara yg terketar-2 :)) ... merah muka aku sambil kawan-2 dia tersengih-2 cam kerang busuk :))

2nd nya .. time tu aku ada kat opis, tetiba ada panggilansuh aku kuar amek barang..alaaa dalam hati bebel, knp plak x antar tmpat surat jek..selalunya diaorg antar..ishhh ngada betol tau diaorg neh..ye la yela aku kuar niii...aku kuar je ada apek sedang pegang bunga , besar bunga tu, aku beselisih ngan dia tp dalam hati " kan best kalo aku la pemilik bunga tu" (da lama aku impikan, slalu tgok cite je...aku ske bunga) .. n panjang la citer nya ( klu nak tau korang selak entry aku september lepas :P :) dan akhirnya bunga tu milik aku ..yipiiieee

3nd nya..aku ditepung tawarkan oleh kawan-2 vf...ni oyin& kekaseh aku sbg pelakon utama & shem sbg pengarah nya ..papepun tu kenangan manis bagi aku..aku hargai smua tu..kdg-2 nilai persahabatan ni x leh nak diungkapkan dgn kata, x leh nak ditunjukkan ngan perangai, sangat la susah nak dirungkaikan sbbya amatla bermakna..

Tahun ni? sang kekaseh faham perasaan aku.mgkin dia simpati pada jantung aku neh hehehe..tahun ni dia kasi aku mandat utk memlih sndiri hadiah apa yg aku nak..aku pilih apa? haaa aku pilih beg tngn dari Carlorino yg kalernya sejibik chi cuma designnya saja yg lain. hadiah ni dia simpan n pada 14sept iaitu smalam da pun ada dlm tangan aku...smlam mcm biasa, dia kalo keje pagi maknanya aku akan berbuka puasa dgn dia. dlm sminggu tu ada la dalam 2-3 ari kami akan berbuka di umah yang bersama-2 kembar aku, husband dia & mak aku...smalam aku ckp dia mak ajak berbuka umah jek..dia pun ok, da smakin rapat ngan family aku..smalam sambil berbuka dia ajar kitaorg bahasa Sarawak =)) briya-2 yang(kembar aku) belajar cam dia plak yg nak jadi org sarawak...

Aku biasa la, kul 6 - 7mlm aku akan terpacak depan tv tgok wadi unung(best cite ni, pasal persahabatan) , balik keje je aku akan tlg mak aku masak dulu sbb kul 6 aku nk tgok tv, abes jek tgok wadi unung ( khamis ni episod terakhir) aku pun buat air & panaskan nasi & sediakan makanan utk berbuka, smalam sdg aku kalut-2 M16 dtg sambil bawa kek ngan hadiah aku & sekeping kad (sgt la tersentuh)..


Kembar aku lak dapat hadiah henpon dari sony ericsson .. smalam pas berbuka M16 ajak kuar sambil cari barang-2 yg belum setel lagi..sambil round-2 sambil borak-2..tengs banyak-2 utk sang kekaseh atas adiah & kek smalam & juga ucapan yg menyentuh hati..xde apa yg menggembirakan aku melainkan ada bersama dia :) :X....
n

Heppi besday utk tembam (kembar aku)..smoga hang terus bahagia bersama family hang n smoga mendapat keberkatan & kerahmatan dari Allah.. n juga smoga gembira sbb x lama lagi akan dpt baby baru..aku harap boy lagi muahaha sbb anak aku nnti aku nak gurl yipieeeee...









11:54 PG
12 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|