<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Selasa, 7 Julai 2009


Extreme race penang
jijik sebuk :P

Penginapan kami

yehaaaa

racing...

x sempat aku duduk dia da jalan :))

Trip ke Pulau Aman

Tak tahan tengok weh :-s


intai-2

pemandangan

pening sehh

akhirnya aku berjaya gak
-----
PENANG
-----------
semekom..heheh aku datang lagik utk meng "update" blog aku neh..citer aku ni pasal trip ke penang lagi..Allhamdulillah banyak pengalaman baru yg aku dapat..
.
.
Pengalaman Pertama
.
.
Dah tentu aku nek kapal besi yang aku amatlah x minat itu...Tapi memandangkan aku akan naik n kena naik jugak so aku pun dengan beraninya try utk 1st time dalam idup aku..huhuhu...pagi tu 3/07/2009 flight kami kul 6.55pg, so kul 4 pagi aku da kena bangun siap, sampai di airport kul 6.00 pagi terus check in n masuk...mulanya aku x berdebar lagi sbb x ingat, biasala kelam kabut kan..masuk je dalam tu aku da berdebar, dada rasa nak pecah jerk tapi aku taw camana takut pun aku tetap kena lawan sbb aku KENA naik jugak 1 ari nanti..hehehe mula dia berjalan aku da berdebar, dalam hati camana aku nak turun neh.. sekali bila dia da di garisan nak pecut, dia pun pecut...masa ni la aku giler punya takot..rasa makin lama makin sesak dada aku neh...pada lengan sesapa kalau ada bekas tu i'm sorry :)), tp aku cam x selesa sbb bila flight da ada atas awan aku akan pening...naseb la perjalanan makan masa 45 minit jer..so bole tahan lagi..tapi aku rasa ajaib sbb hanya dengan 45 min aku da sampai penang :)) kelaka pun ada, selama ni aku drive saket pinggang+ mengantuk+jem+ lenguh badan, kadang-2 sampai 8-9jam tapi arini hanya 45 minit...menakjubkan bagi aku :)), so far bagi aku mmg agak menarik pengalaman ni...n aku tetap gementar utk try lagi...sebelah balik pula aku da leh relaks n x nak fikir camana kapal besi leh terapung ataaas udara ngeeee....papepun aku selamat la... betol ke aku ada lagi nih..cam x caya jerk =))
.
.
Pengalaman ke2
.
.
Nek jet ski...Aku mmg da lama sangat nak nek menda alah ni , ni mebi aku x takot sgt cam aku takot nak nek kapal besi...petang tu ajak M16 nek..tapi dia cam x nak sbb dia cakap dia x biasa...so aku ajak bedah, bedah pun nampak cam x minat so aku pendamkan jer la niat aku nih..pagi-2 si is meh lepak depan chalet aku , meh jumpa buah hati dia si tulipz, sekali kami bertiga borak-2 lipz cakap nak nek,tambahan si sarsa, iqa & aujinz tgh nek n tgh menayang depan mata kami, ohhh tidakkkkkkk.. aku pun da teruja so aku masej m16, alamak M16 da siap mandi n da siap-2 nak check out, hampa lagi harapan aku...lipz ngan dodol tetap nak nek so aku masej lagi M16 , pastu dia balas ok...yahoooooo...aku + M16 + Dodol + lipz + iqa + sarsa + aujinz naik jetski, apa lagi M16 tu, mulanya takot pastu dia leh lap-2 atas air tu, punya la laju, saket montot aku terhentak2 ngan ombak yg besar-2 tu..M16 mulanya cuak tapi lama-2 terlebih berani plak, aku plak yg nek takot :))...merempit atas air, atas air xde polis muahahaha .apa lagi racing la ,muahahahahah naseb la jetskit kami x bertembung ngan jetski sarsa, da hampir sangat da tapi mmg best giler, korang mesti kena try, harga pun berpatutan RM 50 untuk 20minit ngeeeee....thanks pada M16 sbb banjer :*
.
.
Pengalaman ke3
.
.
Makan Mee udang di Pulau Aman...fuyoooo sedap....mmg tiga pengalaman ni amat menarik sekali, Nak ke Pulau aman tu kami kena nek bot selama 15minit n sampai ke perkampungan nelayan, dalam ati pelik aku, nak makan sampai kena nek bot, sedap sgt ke..tapi sape-2 yg g penang patot & wajib mencuba...Aku pun akan pergi balik kampung nih =P~ Thanks BB sudi bawa kami :)
........
Banyak pengalaman yg best tapi kat atas tu paling best sekali...kali ni x sempat ke kilang jeruk...maklumla kami dtg ngan flight so agak terhad sikit utk bergerak papepun thanks pada HCJ ngan Bb sbb sudi tumpangkan kami.... sorri gak pada lipz & dodol sbb x byk bawa korang jalan-2 penang, len kali nak g penang kita g ngan kete , leh round-2 in the round :)) xpe byk masa lagi.. :P
.......
Kami berlepas dari penang kul 10.50mlm, patot nya 9.50mlm tapi flight lambat 1 jam...lagi 10minit nak masuk baru dia annouc, geram tol, da la kami terkejar2 masa melepak ngan HCJ :(( utk HCJ thanks sbb sudi tumpangkan kami ke Airport...n untuk tombaks gak pun thanks sbb kami tumpang umah dia di seberang jaya sebelum ke airport, mulanya nak bawa dodol & lipz ke megamall tapi sorri sbb xde transport, nanti takkan kita nak tarek beg plak =)), naseb la ada hani n the geng melepak disitu kalo tak, mesti kami x tau nak kemana ngan beg yg berat-2 ni...papepun best trip kali neh....
-------------











2:41 PTG
4 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|