<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Rabu, 1 April 2009



aKhIrNyA....
Aku akan nek jugak Kapal Besi neh :-ss....nak x nak, mau x mau, takut x takut aku terpaksa naik jugak, arini aku da beli tiket ke satu destinasi yg biar lah rahsia dulu :-"....M16 masej aku kompom da beli, bukan booking lagi da, bukan tgok-2 lagi da, tapi da beli dia cakap aku, so nntikan saat itu kata dia , dia teruja sbb akhirnya dapat bawa aku nek kapal besi yg bagi aku amat menakutkan, aku ada otak bole fikir, kdg-2 pemikiran kita ni di luar kotak otak , tu pasal aku jadi camni, kapal besi nih aku peliknya berat sgt tapi pesal leh terapung, cam kapal laut aku x heran walaupun berat tapi ada enjin yg menolak dia naek, maklum la dibesarkan di penang naik turun feri penang tuh, umah tok aku di tanjong tokong, ayah aku kena keje sebelah butterworth so tiap-2 minggu naik turun feri la kami sekeluarga, mende biasa bagi aku..
hmmmm sbb pemikiran aku ni kot Tuhan bagi aku, Insyallah kalo Tuhan cakap Kun Fa Ya Kun... maka jadi la mende tu... Insyallah kalo jadi My Future Husband dari Srawak, yg balik kena nek kapal terbang :-s, mebi Tuhan nak aku percaya apa yg ada, apa yg jadi itu adalah benar...
.
.................................
.
Jgn kata aku kolot!!! sbb sememangnya manusia akan fikir apa saje cuma berani ngan tak je..aku pecaya pada kapal besi, aku tau mende tu selamat, kalo x, xkan kawan-2 aku maseh idup =)).cuma aku ada perasaan takot je, itu je n Insyallah pada tarikh tu kami akan terbang, terbang bebas, terbang keriangan seperti burung-2 di awan biru menuju ke Destinasi "Biarlah Rahsia: :-"..
.
...................................
.
M16 sgt teruja, dia akhirnya org yg berjaya bawa aku, mengubah tanggapan aku pada kapal besi, dia cakap "kalau awak naek sekali, nnti awk akan suka" so aku & dia nntikan saat itu :>dia x penah marah aku, xpenah kata macam-2 kat aku sbb aku takot nek kapal besi,Thanks atas kesabaran dia :X... dia masej aku "Tanpa Keberanian Mimpi x Akan Jadi Kenyataan" Insyallah...kalo mati kita mati sama-2 =))
.
.........................................
.
Tanpa Keberanian Mimpi Tidak Akan menjadi Kenyataan"
itu tagline idup aku, kalo korang peminat erra korang tau....yee tanpa ada keberanian, mimpi@angan-2 korang tak akan jadi kenyataan kan? apa je korang wat kena berani ngan yakin...apa yg korng wat tu ada betul...apapun keputusan dalam idup aku, itula ayat yg menyakinkan aku..dari dulu lagi, byk mende da yg da terbukti benar bila tagline tu aku gunakan..n kali ni , saat ni, sekali lagi aku akan gunakan.. :)
.
..........................................
.
Ramai yg memujuk aku termasuk la mak, kembar aku kawan-2 aku utk cuma kapal besi neh tapi aku x berani...penah satu ketika dulu kembar aku cakap, ko naek je, aku sponsor mana je ko nak pegi, serius aku xmain tapi oh no no no, thanks la atas smua tu hikhik...kembar aku nih mana x pegi, smua negeri dia pegi nek kapal besi, al maklum la, keje bahagian exam, g jga exam di semua negeri, so apa lagi Kerajaan sponsor la nek, da jadi cam bus awam da dia wat :)) tp aku berbeza, jawapan aku no thanks =)) dan Akhirnya...aku akan cuba utk dia yg Tersayang :*

4:08 PTG
15 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|