<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Jumaat, 3 April 2009


jgnkan manusia, haiwan pun pandai shopping







LeGa SeHHHHHH!!!!!!



Assalamualaikum n morning utk smua kawan-2...hikhik pagi betol aku apdet blog ek, nak wat camana arini rajen plak, padahal semalam aku tido lewat, aku kalau awal kul 9lebeh da leh tertutup mata neh, smalam kira lewat la bagi aku :P, aku tido area 12.30tgh mlm, aku wat pe? haaa ni yg aku nak cite ngan korang neh, pompuan?shopping? sama ke? mana ada laaa... cuma skit-2 jerk :)) tp betol la dakwaan tu...hikhik



-------



semalam 2/04/2009 ada ari J CaRD ..Ari J CaRD neh selalunya setahun sekali je, potongan mmg sampai 80%...mmg x dinafikan harga cukuplah murah.. aku bandingkan ari biasa, ari sale tahunan ngan ari Jcard mmg ada perbezaan n JUsco antara gedung membeli belah yang boleh dipercayai...tp peliknya Jusco Tmn Equine kali nih wat ari JCard 2 kali tahun neh...sekali pada 2/04/2009 n sekali lagi bulan 7 nnti...so korang yang nak hias rumah ke nak beli cadar ke, nak beli pape je la, ari Jcard mmg menguntungkan...kalo yg ada anak bulan 7 nnti leh beli baju raya anak siap-2...



--------



Balik keje dalam pukul 6ptg kami bertolak ke Jusco tman Equine, cari paking agak susah tp Allhamdulillah cepat gak dpt, sampai sana aku & M16 tolong jaga aiman n kasi peluang kembar aku & mak aku shopping dulu, aku Aiman n M16 main-2 dulu, ketawa aiman kena usik M16, kelakar sgt la bagi aiman..da ada gaya nak jadi ayah da tu :P Lepas kembar & mak aku shopping diaorang balik n time kami berdua plak :))



-------



Untuk korang yang nak hias rumah kat sana langsir yg siap da satu umah korang leh dapat dalam RM 250.00 ni harga setelah potongan 70%, brand x sempat nak hafal smlam sbb banyak betol, dari pada kain nipis sampaila yg berkualiti, yg kualiti langsir siap da satu umah hanya 250++ sliding door+3panel+2panel+2panel = RM 250... kalo yg nipis sikit dalam RM200++.. kalo ari biasa RM1000++ , harga setelah 70% potongan, tp smalam agak aku agak kecewa sbb aku mmg da berkenan ngan kaler satu langsir neh, cantek, bunga naek, kaler mantop tp sygnya slidding door dia da abes, yg tinggal untuk tingkap 3panel+2panel+2panel je, maknanya x cukup set tu, agak kecewa la sbb aku susah nak bekenan satu-2 barang-2 neh alih-2 abes lak :( tp xpe, aku akan amek cuti utk Julai neh =)),



-------



kalo cadar plak jgn cakap le...cadar sekali comfortert brand macam-2 brand dari paris, made in malaysia smua ada =)) cadar neh pun mulanya aku kecewa, sbb aku masuk Jusco dalam kul 8 malam, mmg barang pun da surut, da lama sgt da aku usha cadar nih tp nak tunggu Jcard, setiap kali ke Jusco aku usha, mmg melekat kat ati la sekali aku pegi , alamakkkk da abes , pe lagi , gila-2 kecewa aku cam nak nanges pun ada, M16tanya jurujual tu,.tp dia cakap abes :( , gila ilang mood aku terus, M16 tunjuk yg seakan-2 pun aku xnak sbbnya aku nak yg tu jugak, aku da kaji da, tu pasal agak kecewa, M16 cakap xpe la bukan rezeki kita la tu tp akhirnya rezeki ada jugak utk aku.camana?? haaaa da pusing cari yg bekenan tapi aku biasala, susah nak cari barang, aku pusing lagi cari tetap xde , hampanya, n sekali aku pegi lagi, tanya jurujual lain plak, adek yg ni kaler tuttt ada? (muka sedeh + frust), dia jawab, ada kak...kak nak ke, apaaaa? terbeliak biji mata aku...adaaaaaaaaaaa...nakkkkkkk!!!!!!!!!!! , kejap ek kak sy amek, aku terus g cakap kat M16 , adallaaaaa...M16 lak usung troli so x leh jalan jejauh sbb ramai sgt, keje dia tunggu troli :)) . aku semalam sambar 2, brand Akemi, cadar neh mmg 100% cotton..sempat lagi aku amek ilmu kat adek jurujual neh, aku pun x pandai pasal cadar, ni baru nak biasakan diri :-" selalu mak aku je yg sediakan =)), ok kalo korang nak cadar yg bagus pastikan 100% cotton, itu cadar yg bagus sbb kain x berbulu bila basuh nnti n x panas..jgn 100% Polyster sbb kain ni akan berbulu n panas.. tp harga mmgla agak mahal sbbnya 100% cotton kan..kalo nak yg murah skit amek 50%cotton + 50% polyster, tp kalo nak yg paling murah 100& polyster... smlam aku beli 2 cadar :-" brand akemi RM 599 -50% = RM 249...n satu lagi RM 699 - 70% = RM 174, brand akemi ni yg best nya 100% cotton, tp pastikan bukan campur silk sbb kalo campur silk akan panas skit, kalo korang perasan nak mcm plastik..Thanks utk adek jurujual tu... n utk jurujual yg petama aku nak kasi pesan, xnak keje jgn keje :-" ...asek dgr walkman jerk.... kecut kejap ati aku neh :))



-------



so cite pasal semalam, aku jugak tak ketinggalan utk mengambil kesempatan nih, ada 2 tujuan sebenarnya, tambahan la skrang aku gila hias rumah aku ... n RM 703.46 telah ku korbankan utk Mahligai aku nnti ..opsssssssssssssss :-& hias jgn x hias =))



------



sian M16 dia mmg x sempat la nak tgok barang dia, asek teman aku jerk, maklumla kekaseh awak ni kalo memilih camni la jadinya..sian dia, x semua lelaki leh tunggu makwe dia shopping, belum kawen?? aha ada setengah org cakap belum kawen bole laaa...tp aku arap dia bukan camtu...aku x cakap dia bukan camtu tpi aku HARAP dia bukan camtu, aku betuah gak sbb sempat merasa dimanja macam tu..kami sampai dalam 6.30ptg, dia teman aku jaga aiman sambil dia men-2 ngan aiman sampai kul 8.00 mlm, aiman gelak besar tgok gelagat M16 wat lawak...Thanks sbb leh terima family saya jugak.. faham keadaan aku.. yer la, kembar aku husband dia keje jauh, xdpt temankan dia, pastu xkan nak usung anak masuk dalam org ramai tu, ngan mak aku yg da tua nak jaga aiman yg agak aktif tuh..mmg berpeluh la..so aku yg ada apa gunanya, kami main-2 dalam playground dak-2 masuk 3.00 sorang,aku bole je nak kua berdua ngan M16 tp apa fungsi aku duduk dekat ngan adek beradik kalau pentingkan diri sendiri, no point, jadilah org yang sombong & bongkak..Syukur pada Tuhan sbb temukan aku ngan org yg sedia terima tu semua... sanggup kasi komitmen bukan saje pada aku tp utk family aku jugak..masa shopping lak Kesian dia menahan lapa, tunggu jerk jaga troli tu..pas balek aku masej dia, thanks n sori sesangat sbb dia x sempat tgok pun barang dia, walaupun lapa x de marah xtentu pasal, xde wat muka seposen, xde bunyi-2 dengus (opss jgn ada yg terasa lak)...camna kesabaran awak 2 tahun tunggu saya tanpa apa-2 jaminan, camtu jugak la kesabaran yg saya nampak 5 jam smalam :) dia balas balek.. sbb saya sayang awak sgt2... hmmm thanks sayang...



------



Maka dengan ini tunggukan kemunculan JCARD pada Julai nnti... see yaaaaaaaa....



----


TAMAT



-----



7:49 PG
3 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|