<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Rabu, 22 Oktober 2008


Jom Ke JB

Permandangan Singapore dari Stulang Laut


The Zone

tengah bergosip ngan dewa

Live band di DIVA





Semekom, Samat ari raya :D masih dalam bulan syawalkan so leh la ucap samat ari raya :D… haaa aku nak apdet citer pasal minggu lepas, minggu lepas aku bleh dikategorikan dalam minggu keseronokan la jugak .. sabtu dan ahad aku full, full dengan M16 & kawan-2..

Jumaat
Hari jumaat ni aku cuti, sebenarnya da lama dah ingat nak cuti tapi asek x jadik jer, lagipun malam ni aku ada plan ngan M16, mau teman dia g JB untuk lawan futsal dengan kastam Johor, dia ajak temankan dia so aku ok jerk, Insyallah apa je minat dia aku akan try utk sokong n kasi dia semanga, manala tau klu itu leh wat dia gembira, Insyallah aku akan sentiasa sokong..Jumaat dalam kul 4.00ptg aku da gerak, gerak awal skit sbb ptg-2 ujan, amek dia di opis n terus gerak ke JB, KL ujan teruk waktu tu tapi disebabkan bukan waktu org balik keje , kami berjaya kuar dengan selamatnya :P, pukul 8.55mlm kami sampai ke JB n terus jer menuju ke Mutiara Hotel berdekatan ngan HP (Holiday Plaza) bedah cakap org panggil HP jerk, temankan dia check inn n mandi jap, lagipun kawan-2 dia yg lain da pun sampai, dalam 9.30mlm kitaorg gerak ke stulang Laut sbbnya da janji ngan bedah n dak-2 johor yg lain utk makan malam, kami x sesat pun bedah :P, kita org singgah di Stulang berdekatan ngan The Zone, amik angin malam sambil snap gambar di situ, tepat kul 10mlm bedah call yang dia da pun sampai ke Restoran tu n kami pun kesana untuk makan malam, ada bedah, ita (hosmet bedah) tasdiq, dewa,komeng, bee, KM, izery sampai lambat skit ngan as & yanie, thanks temankan kitaorg makan malam tu, n tengkiu bebanyak pada tasdiq sebab dia yg belanja mkn, lepas jer dari itu kitaorg bergerak ke diva, KM mau test power muahahaha, melalak + meraung + bergelek (bedah gelek inul masa ni ..muahahah) , kat luar tu ada live band, hmm boleh tahan jugak la, lepas settle smua tu, izery ngan berbesar hati bawa kami nek van dia round-2 sekitar JB, cam kali pertama lak aku di JB :P, tujuan utama kami melihat mak nyah-2 yg bertempek di tepi-2 lorong utk memberikan perkhidmatan, sambil KM sbg pemandu pelancong sambil menerangkan tempat-2 selalu mak nyah-2 ni ada, harga perkhidmatan dan cara-2 nya, tapi malangnya malam tu kami jumpa 2 org jer maknyah sambil berurusan dengan pelanggan, maybe jugak la maknyah-2 ni lari menyorok sbb kami nek van macam pencegah plak muhahahah, kosong jer lorong-2 tu , tapi klu dikutkan waktu memang waktu dia kot sbb dalam kul 2 pagi, n maybe dia ingat aku ustazah kot sbb pakai tudung n penumpang-2 lain mak-nyah-2 yg kena tangkap =))..bedah asek serkup muka jerk, dia takut kawan-2 dia nampak, KM cakap klu nak selamat pakai sepender besi =))...lepas tu kami lepak di ALIFF kedai mamak, sambil minum-2 n brain wash KM pasal cari jodoh, yg disampaikan oleh Prof. Bedah wisha =)) ehh panjang plak citer aku.. ok pastu kami pun balik, aku tido umah bedah, balik lebeh kurang kul 4.00pagi, sian M16, da la pagi esok dia ada futsal, tapi dia pun best jerk melayan bedah-2 =)) , thanks gak pada tasdiq sbb tolong antarkan M16 balik mutiara hotel, aku & bedah gerak balik umah bedah..aku & bedah tido kul bape ntah coz kami berborak dulu..aku da tido bedah cakap sorang-2 =)) sorri bedah, aku ni mmg camtu :P










Muka org penat :X

MR & MRS M16

with my bedah :*

cantek umah kat belakang tuh :

pantai Lido :X

Kacang Pool & ABC (disuggestkan oleh PENYAT)

Danga Bay 8-> Danga Bay :*



Nasi ayam penyet

Masa utk gerak balik, jom kita balik :X


Thanks bedahku :* (hadiah besday dari my bedah)



Sabtu
Kul 10 pagi bangun, sambung gosip smalam muahahahah kami bersiap-2 utk ke tempat futsal, apa nama ntah, sampai da 11.30pg, tak jauh tapi kami yg lambat, da sampai M16 da main abes da, penat dia cakap, yerla semalam tido kul bape kan , baru jer nak pegi kasi sokongan tapi da abes la plak, sorri M16, tapi smpat gak tgok awak berpeluh kan :P....sambil tunggu M16 settle smua , aku & bedah ke HP (holiday plaza) sambil bedah banjer aku mekdi, tengkiu bedah...kami tunggu M16 Check out dari Mutiara hotel, agak lambat gak sbbnya beg dia cleaner tu pegi simpan, naseb la jumpa balik, klu tak kena shopping kat HP la jawabnya :)) abes smua kami menuju ke umah bedah, aku & bedah siap-2 n kami ke open house umah kawan bedah, dimana ntah bedah, pasir gudang ke bedah? Aku x ingat sbb aku ikut jerk, sempat la merasa laksa johor :P, M16 lak makan mee kari n sate..dell, izery & as pun ada jugak, pas dari tu diaorg ajak g lagi open house tapi aku & M16 x ikut sbbnya kami nak round-2 JB, takut x sempat lak, so kami terus menuju ke Danga bay tgok pemandangan waktu cerah n seterusnya ke Pantai LIDO,pantai Lido ni kiranya kebetulan jer sbb kami sebenarnya cari jalan nak ke Kampung kastam Larkin, tempat dimana ada jual Kacang Pool, kacang pool ni di suggestkan oleh saudari PENYAT, dia cakap sedap n rugi tak try, Lepas ke pantai LIDO kami terus ke sana utk menikmati makanan ni, ais kacang + kacang pool , memang sedap, klu korang pegi, ada kedai makan sebelah bomba tuh..laps tu round-2 kampung kastam sbb nak tgok balik, da lebeh 13 tahun da aku tak pegi sana, klu korang nak tahu, dulu abg aku keje kastam n duduk kat situ, dulu setaip bulan disember aku akan ke johor tapi skrang da xda lagi, dia pun da balik keje di penang, saja mau amik gambar n tunjukkan pada mak aku, settle semua dalam kul 8.00mlm kami terus ke Danga bay lagi untuk menikmati pemandangan waktu malam, wowww malam cantek dan org pun mula ramai ditambah dengan Fun Fair, memang cantek tambahan ada cruise, huhhh memang cantek, kami nek ketapi untuk melihat pemandangan di sana, nak jalan x larat da :P, sempat lagi abg ketapi tu cakap, x yah nek ketapi la, nek cruise tu rm 50 jer siap makan, tapi oleh kerana kesuntukan masa & memang x plan nak nek pun, Insyallah next time klu sampai jb lagi memang teringin gak nak nek, sbenarnya kami ada plan, da janji ngan dak-2 johor utk men boling di crown plaza, (ehh betul ke aku tulis tu) tapi sorry banyak-2 pada smua exspecially kak ayang & kerol sbb memang x sempat, x pe Insyallah nnti kita jumpa lagi, sorri kerol sbb ko suh tunggu, memang aku tunggu tapi ko lambat sangat :P, sebelum balik, kami plan nak try nasi ayam penyet berdekatan New york hotel, cari-2 kami pun jumpa kedai nasi ayam penyet, yehaaaa lengkap la percutian kami, smua tempat yg plan nak pegi, smuanya kami sampai, tapi lama giler tunggu nasi ayam penyet, bajet sedap tapi mmg sedap la , sampaikan M16 asek sebut nak makan lagi jer, xpe next time kita pegi, kita belajar buat sekali ek :P. Lebeh kurang kul 11mlm kami pun gerak pulang ke KL, lambat jugak sampai, kul 6.00 sampai KL kami sarapan sekali di kedai mamak n terus pulang, M16 pula kena keje, takpe awak, keje hari minggu leh tido kejap kan :P, penat sangat tapi aku kira percutian yg bagus dan dimudahkan, walaupun kami x tau jalan tapi Allhamdulillah la, kami di jalan yg betul :))




double lineopen house umah agus

kekenyangan makan bakso

bakso rebutan

hani [-( (open house umah kawan baik) elina



wan ed kekenyangan

AHAD

Hari ni plan mau ke open house agus, ni gara-2 ramai yg ngidam bakso, kul 3.30 kami gerak ke umah agus, aku+M16+Oyin+Ita+Yolz & baby, gerak sekali ke sana, terror arr yolz tak sesat pun..kat open house agus ramai yg ada, ramai gak 2 mangkuk sorang. xpe setahun sekali je nak merasa kan..:)) pastu kitaorg semua gerak ke open house kawan baik aku iaitu elina, lepas dari tu diaorg smua gerak ke open house cikailah tapi aku & M16 x join sbbnya M16 sebenarnya dalam waktu keje so x leh lama-2 kuar, BZ kan ari-2 aku, tapi aku gembira sangat, lagi plak dapat teman & bercuti sama M16 aku, satu lagi Kenangan tercipta :X

Klu korang nak tgok gambar open house ni link nya..


http://picasaweb.google.com/intanzasss/OpenHseAgusElina

Pada dak-2 JB sori la kalau x cakap nak datang sbbnya aku ada cakap kat bedah & kak ayang jer, lagipun aku satu malam jerk at sana tapi still leh jumpa korang jugak kan, thanks especially bedahku, banjer koke & mekdi n kasi tumpang tido, tengkiu bedah :*


jasamu tetap dikenang :*


8:51 PG
10 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|