<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Khamis, 9 Oktober 2008


dalam ketapi bukit bendera







atas feri penang



permandangan dari atas bukit bendera

depan umah aku






ni la harta aku yg x ternilai ( family 2org abg aku x da coz keje)


aku ngan kakak aku, bebel jerk keje dia

mak tok & cucu-2 dia
raya

Selamat Hari Raya kawan-2 :) camana raya korang tahun ni? Pagi-2 camni mood nak apdet blog ada lak :P, aku malas sbnarnya mau apdet sbbnya aku belum dpt lagi gambar-2 raya akak & yang sbbnya diaorg tahun ni raya umah mak mertua masing-2 so x full famliy aku,tapi x pe Insyallah klu aku rajin nnti n bila da dpt gambar-2 diaorg aku akan upload tapi kalau rajin la :P,


Balik Kampung

x mcm tahun-2 sbelum ni, klu di opis aku ni dikira cuti sakan n yg paling lama juga tapi tahun ni berbeze sbb aku antara yg cuti paling sdikit, aku balik ari isnin sbb yang pun balik umah mak mertua dia ari isnin (dia x nak balik awal-2) so dia cakap aku & mak aku suh tunggu dia , sama-2 gerak baru dia x sedeh almaklumla first time dia terpisah ngan mak aku waktu raya, pastu ngada b-( ..dalam ati benggang jer , aku dah la tergedik-2 da nak balik sana, rindu lor,, jarang da skrang ni aku balik kmpung sejak mak aku ada disini..


Hari sabtu pagi aku antar M16 g airport, dia cuti lama lorrr, dari 27/09/08 - 10/10/08...kebiasaaannya waktu raya dia akan cuti 2 minggu, biasala dia bukan selalu balik kampung, setahun sekali jer.. hmm ramai giler org, x takut ker diaorg ni nek besi terbang :P dia terbang dlm kul 11.30pg, sedeh? sedeh ke tak EK, biarlah rahsia :)) biar aku ngan dia jerk tahu :D diam-2 tau M16 :-L..patutnya aku akan ngan kawan-2 vf akan ke klang utk majlis buaka puasa anak yatim, ini pun di invite oleh saudari shem weng so aku setuju sbb xda pape pl;an, skali bagun pagi tu yang(kembar aku) ni merayu-2 ajak g jalan tar, whattt??? jalan Tar ngan ada plak aiman n mak aku, aiman dah la nakal, mak aku plak kesian, xberapa nak larat jalan tapi mak aku ni sama jerk ngan anak dia, klu duk umah sakit lutut la, sakit betis la, cuba klu g jalan 2smua sakit hilang, kan mak kan :> panjang gak aku fikir, panas + sesak , aduhhh, tapi x pe la sbb diaorg ni, aku luangkan masa, lagipun xda pagi aku shopping ngan diaorg, tapi aku kasi syarat kat yang, nak pegi boleh tapi x nak jalan TAR, setakat sini-2 jer n mesti ada air- cond :-" n yang setuju so aku shopping di JUSCO je so lepas dari Jalan Tar \:D/ tp aku x terus pegi sbb yang ada hal so janji di JUSCO je dalam kul 3ptg, pas balik dari antar M16 aku amik kawan aku dulu terus ke pudu utk cari tiket bas kawan aku nih b-( patutnya dia balik nek kete, last minit plak x jadik, naseb tiket ada lagi, tapi aku tabik la pada kerajaan sbb berjaya wat sistem yg aku kira agak bagus la, dulu kalau sebut je pudu, sebut jer time perayaan, korang bayangkan camana sesaknya, camana padatnya manusia, camana ulat-2 tiket ni jual tiket pada harga yg tak berpatuttan, aku da rasa semua tu tapi kali ni pudu agak tenang, kaunter-2 mempamerkan harga tiket lama dan harga tiket baru, polis, jpj siap ada khemah lagi disana, so pasal keselamatan agak terjamin, tiket-2 pun banyak lagi, aku siap tanya lagi tiket ke butterworth ada lagi ke tak? tiket ke kulim ada lagi ke tak? smua ada lagi, cam pelik jer aku, tp itula kebenaran yg kita kena percaya dan perubahan yg bagus untuk rakyat bawahan cam aku nih, yg kadang-2 masih menggunakan bas utk balik kampung, korang lain la rakyat atasan sbb korang nek besi terbang :)), pastu kami menuju bangi utk wat facial :)) saje nak habiskan duit bonus :)) , dalam kul 3 aku terus ke JUSCO utk shopping ngan yang, ada la aku beli blaus, t-shirt n jeans. ...
ahad
arini baru aku rasa excited nak balik, arini jugak baru aku kemas-2 brang-2 aku, smua da settle, barang smua da beli, kete pun da g servis ngan M16 ritu, so tahun ni xda kelam kabut , macam teratur jer smua, ptg kuar berbuka di kerang bakar..ramai lagi rupanya manusia di sekitar bangi, putrajaya ni, aku ingatkan da balik kampung smuanya...N isnin dalam kul 11.30pg aku gerak balik ke kampung, Allhamdulillah jalan ok, smua berjalan lancar, sampai sana dalam ku 4.30ptg, aku terus ke penanti penang dulu, kampung asal aku yg skrang ni tinggal mak cik-2 n pakcik aku je, jumpa diaorg n aku smpat g cari laksa kesukaan aku. nyummmyyyy lama x makan...
Hari Raya
Raya Allhamdulillah ok, cuma aku rasa sepi sbb xda yang je, klu tak pagi raya bergaduh suh dia mintak ampun kat aku, dia suh aku mintak ampun kat dia :)) tapi tahun ni x da la gurauan tu smua :( tapi tu la kenyataan yg nak kena aku terima, pagi raya aku smangat bangun awal kul 6pgi, mandi n sediakan telekong utk smayang raya tapi hmmmm dah 3 tahun x leh nak solat raya, so duk umah basuh sediakan sarapan n makanan-2 raya, abag & kak ipar aku je leh temankan mak aku, tahun ni berbeza sbb raya pertama aku x kemana sbbnya nak himpunkan smua dulu baru nak g kubur ayah aku yg terletak di penang n tok aku di alma n sedara-2 di penang & kedah, so aku pakai baju raya duk umah je,ptg raya akak aku yg beraya di umah mertua di perak sampai dalam kul 3ptg, abg aku beraya di umah mertua di kedah sampai kul 5ptg n yang beraya di umah mertua sampai kul 3pg, abg aku no 2 tu x da mertua sbbnya dia kawen ngan org filipina so tiap tahun mmg umah aku jer dia raya n aku, aku mmg la raya ngan mak aku b-( ..tapi siap la tahun depan, cuba korang bayangkan tahun depan akak,abg & yang akan tiba giliran raya umah mak aku, aku & abg aku mmg disana so tahun depan kami fullllll ,yehaaaaa x saba nak tungu raya tahun depan 8-> leh la yang berlutut mintak ampun kat aku :> ... tahun ni men mercun yang xda, klu tak dia tu penakut x cam aku yg penakut sikit jerk :D
Raya kedua
kami plan nak keumah adik badik & kubur tapi x kesampaian sbb adik beradik sbelah mak aku nak dtg so raya kedua kami jadi penyaambut tetamu la, sonok plak raya kedua ni sbbnya smua adik badik aku ada, cam kebiasaan aku & anak-2 buah akan tido di ruang tamu, yg da kawen masuk bilik n yg da lama kawen kat luar =)), makcik-makcik n sepupu-sepupu aku datang, cam biasa n soalan tradisi utk aku, bila mau kawen? ishh tensen, tanya la da dapat duit raya ke belum, duit raya nak baper hinggit? ni soklan IQ rendah betul [-( ...ada sepupu aku ni umur 26, aku 25 so smua tunggu sape kawen dulu, xpe la, ikut jodoh la, aku da ada bf , dia x da lagi tapi mana tau jodoh dia dulu kan...tetiba ada org masuk minang n dia nak,
raya ketiga
hari ni baru kami berkesempatan berjalan g umah mak-cik-2 n pakcik-2, tu pun ramai adik badik mak aku sbb ayah aku tak da dah so yg rapat-2 jer la kami pegi, n last diaorg g kubur tapi aku x leh pegi, so aku singgah umah Hilang Cari Jumpa sbb ada open house, aku,boy, a_ki, yana n dak-2 penang smpat g menyemakkan umah HCJ, n pastu aku ada open house kawan skolah tapi my prenn yana ajak teman dia ke Gurun, ada hal yg perlu disettlekan so aku temankan dia ngan menaiki MYVI baru HCJ, laju woooo :P
raya ke-4
kami meneruskan tradisi family aku, time raya wajib gi jalan mana-2, tak jauh dekat mesti pegi jugak, tapi tahun ni kami x pegi jauh sbbnya 2 abg aku tu dah keje n percutian yg agak singkat, kami cancel kan percutian di bukit merah n kami amik keputusan g round-2 penang, org utara cakap nak qetok kuman :)), kami ke bukit bendera, waterfalls, padang kota...n nek ferry sbb temie ( laki adik aku) tingin nak nek , al maklumla baru setahun jadi org utara :))
Raya kelima
kami da nak balik sini sbbnya husband adik aku da mula mngajar isnin tu, kami bertolak dalam kul 10.30pg n sampai kl kul 7.00mlm, jem 4 tempat tapi okla still leh bergerak cuma last jem tu agak panjang dari tapah - slim river, n Allhamdulillah kami sampai ngan selamat..
Isnin aku da mula keje, yang da mula keje, kejapnya rasa raya kali ni, ni smua gara-2 kembar aku la ni, laki dia kan cikgu, x pasal-2 smua org cuti pendek...opis masih lenggang lagi, ramai lagi yang cuti..aku pun x kemana cuma balik keje pegi keje, cuma esok 10/10/08 aku mau g airport tapi bukan aku nak nek besi terbang tu pun, mau amik My M16 balik dari sarawak, \:D/ lamanya rasa x jumpa dia, cepat-2 la esok :P ...berhubung pun guna celcom sbb dia nyer kampung maxis x de line...tapi x pe sok kita jumpa k :X..
10/10/2008
..kalau korang nak tahu, tahun lepas tarikh ni, aku ngan padli dah jadi kapel n pada tahun ni tarikh yang sama kami jadi kawan semula :) , x cukup setahun pun kami kapel tapi kami berkawan da bertahun da, papepun aku selalu je berdoa agar dia temui insan yang tulus sayangkan dia, yg leh faham dia, yang leh serasi ngan dia, dia baik cumanya aku x baik utk dia, tapi kami tetap jer kawan, kan padlik kan b-( :)) ...cumanya aku nak kawan-2 tahu kami wat keputusan ni bersama, kami rasa ini jalan bahagia utk kami n skrang kami bahagia ngan keputusan ni,takdir Tuhan da tetapkan antara kami hanya kawan, aku tau ramai kawan-2 suka kami berkapel sbbnya kami nampak serasi tapi sape la kita untuk menidakkan takdir Tuhan.. xda sape tinggalkan sape, xda sape pun yang curang, xda sape yg rampas sesapa coz aku ada dgr-2 org still menceritakan kisah kami ni, so utk penjelasan aku da pun jelaskan, so pas ni aku harap terjawab la persoalan ni n xyah lagi citer pasal ni sbb ada hati yg perlu dijaga, aku mahupun padli masih berkawan n kami xda gaduh-2, kan padlik kan? utk padli semoga apa yang dia lalui skarang ni akan tamat & Insyallah kebahagiaan tu akan menjelma, ok my prenn wish u good luck n happy always :) n samat ari raya, maaf zahir & batin...
Setakat ni jer, dari pagi aku tulis , da ptg baru nak siap, asek tergendala jer....apapun utk smua Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir batin dari Aku Intan :)

7:57 PG
14 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|