<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Selasa, 16 September 2008




Happy Birthday






Intan 25 tahun suda...





tiup lilin..ngan muka masih blurrrr



Mengorbankan kek :D





hmmm sedapnya....






Thanks :">

hadiah utk guaa





bersiap-2 mau pulang...


Semekom, haa kali ni aku nak citer pasal sambutan Hari Lahir aku yg ke 15 tahun : ehh silap ke 25 tahun daaa...sebenarnya ni entry aku yang ke2 mengenai birthday sbbnya aku x tahu apa yg x kena, bila aku nak edit sikit entry yg pertama terus "hang" so da bosan ngan tu, aku pun wat entry ni, terpaksa la mula balik..Allhamdulillah dah 25 tahun da umur aku n skrang aku masih seperti intan dulu, x ada cacat celanya, masih boleh hirup udara nyaman dan teruskan liku-2 hidup ni, memang dalam idup aku sambutan kali ni betul-2 men"seprise"kan aku, kali ni aku terima 3 seprise, meh kita ikuti satu-persatu...



1st seprise


ni berlaku pada tepat masuk 14hb september jam tepat kul 12..lokasi di opis M16, Damansara..ok hari minggu tu dia ni (aku gelar je M16) keje petang so dalam minggu tu kami x berpeluang nak berbuka sama, jadi dia asek ajak aku berbuka ngan dia di sekitar opis dia , tapi dia ajak berbuka hari sabtu tu 13hb, aku xda la syak pape, maybe ari keje jem dia nak ajak kan so ari sabtu tu kebetulan dia keje 1 hari 8pg -12mlm..mulanya aku cakap dia, ahad kan leh jumpa wat pe sabtu tu, dia cakap alaa jom la teman dia keje, aik pelik aku x penah-2 ajak teman aritu ajak teman lak.buang tebiat ke apa :D...ttapi aritu aku xda wat pape so sabtu tu dalam kul 5ptg aku gerak dari putrajaya menuju ke opis dia di damansara, kami ke bazar ramadhan TTDI, n berbuka di mamak, pastu dia nak tgok bola lak, Liverpool lawan MU, tapi MU kalah =)), opsss sorii :P...dalam ati aku ni membebel la, ishh nak suh aku datang sini tapi bukan nak bawa jalan-2 ke ni nak temankan dia tengok bola lak b-( baik aku duk umah tido , pastu aku cakap dia,saya nak ke guardian jap nak tgok barang n aku terus pegi biarkan dia sorang-2 kat kedai mamak tu,hehehe hampir sejam gakla aku menyoppingkan diri, pas abes bola kami ke tasek titiwangsa, saja amek angin malam kat situ, dalam 11.30mlm dia cakap jomla kita balik, aku pun cakap jom, dia tanya awak nak balik terus ke, aha la pastu takkan nak tido sini, dia cakap xnak ke naik kat opis dia, teman dia keje, buang tebiat ke M16 ni, ada lagi baper minit jer pun nak suh aku teman, ala saya balik terus jer la lagipun da x lama awak nak abes keje, dia cakap jom la tgok tempat saya keje, ada tenet tau..ishh pancing aku la tu...yerla aku fikir da kebetulan datang sini, pe salahnya tgok tempat dia keje, kami pun naik n aku terus ke meja dia n apa lagi tenet la, ada lebih kurang 10 minit lagi nak kul 12.00mlm masa tu, tgh aku tenet dia cakap ehh jap awak saya ada keje, aha pegi la saya tenet jap...tgh aku syok otm tetiba ada suara Happy birthday to u, happy birthday to you, happy birthday to intan, happy birthday to you...dengan otomatik + manual nya aku terus ingat arini besday aku la...Ya allah waktu tu aku terharu sgt, thanks awak..tapi yg kelakarnya dia nyanyi tapi suara terketar-2 ...aku diam jer ..x nak cakap pape sbb aku cam nak nanges jer, yerla aku pun leh lupa seketika hari istimewa aku...dia kasi teddy bear n sekeping kad..sambil potong kek dia bacakan isi kandungan kad tu, kad tu bahasa omputih, aku ni omputih lemah :)) so sambil potong kek dia bacakan utk aku..thanks awak...masa tu rasa jantung aku ni terhenti..aku betul-2 x sangka sbb aku ingat dia x ingat besday aku sbb dia x penah cakap pape pasal besday aku, apapun thanks awak..pas makan kami balik, dia antar aku ke kete n dia pun balik, dalam kete aku blurr lagi, betul ke tadi tu..bergetar-2 jer jantung aku ni...sbb aku x sangka menjadi gak lakonan dia.....thanksssss M16 :*




akhirnya aku tewas gak ngan dak-2 nih




thanks kawan-2




naseb aku pakai tudung putih




kali kedua potong kek


2nd seprise


sambung lagi citer..arini aku ada berbuka bersama kawan-2 bola M16, (yolz,cikGu,bebey,M16)aku gelarkan diaorg ni kembar ber4, ni antara kawan-2 rapat M16 masa belajar dulu sampai la dah tua-2 ni :P , arini diaorg janji nak berbuka sekali, yolz bawa ita & baby, cikgu bawa isteri dia Gee n bebey masih lagi solo (bebey ni aku nak kenalkan pada shem weng) : , dalam kul 6ptg M16 datang putrajaya n kami terus menuju ke warisan...lepas berbuka kembar ber4 ni nak ke alamanda nak karoke, janji kul 9.30mlm jumpa disana, tapi dlm hati aku terpikir gak , skrang baru kul 8.00 nape lambat sangat nak jumpa? ohhh maybe yolz nak antar ita&baby balik dulu, da abes tu tgh jalan menuju ke kereta aku dpt pangilan kecemasan dari oyin::




hello intan..(sambil nangis)


yer yin...pesal ko ni..


intan ko leh tak datang umah aku sekrang


ko nape ni yin..pesal nangis


ko bleh tak?


ok aku dtg sekarang




apa lagi, aku terus je kek kereta, dalam hati ni risau, yin ni sakit ke? ishh mana penah dia sakit, haa x pun ni mesti kes putus cinta, takpun ada perompak masuk umah ni, alamak bahaya ni...aku terus memecut..dalam kete lak M16 lak tanya




kenapa awak?


oyin call nangis-2, xpenah yin camni tau


yer ker...ni kira 1st time la yer


aha...


awak baik-2 bawa kete, xpe dia ok kot


ok apa, dia nangis tu, klu putus cinta saya tak kisah tapi takut dia sakit jer


aha la awak...klu tak takkan dia nangis


tu la pasal (ishhh M16 ni wat aku cuak jer)






kejap lagi saya nak naik skali ke?


aha naik jer la, risau gak saya sorang , saya pun takut gak


aha saya naik, kalau dia saket saya leh angkat kan, yin kecik je


ishh memain plak m16 ni b-( lagi wat aku cuak


pesal ngan dia ek


tu la dulu dia pnh citer ada org nak masuk umah dia, saya risau takut org masuk umah dia jer(dalam hati aku ni fikir bukan-2 dah)




sampai jer aku terus naik umah oyin..dalam lif m16 buat aku cuak lagi




awak pesal ek saya rasa berdebar-2 jer ni


ishh awak ni...jgn la camtu


yerla degupan jantung saya kuat la...


(dalam hati alamak pesal ni)


apa la jadi kat oyinkan sampai nangis-2


ntahla...jomla cepat


sampai jerk lif di tingkat 12 aku terus menuju ke umah yin, aku jalan depan sbbnya M16 x tahu mana satu umah yin, tgok dari jauh sunyi jerk, ehh pesal la ni...tetiba jerkkkkkkkkkkkkk kabur pandangan aku...bila aku celik jer mata nampak agus & faiz weng n beberapa lagi dak lelaki lari bertempiaran, aku ditepungkann huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... naseb la aku pakai tudung putih, kat sekilo tepung gak diaorg tuang kat aku, nak goreng pe [-( cisssssssss terhenti lagi jantung aku, dah la dup dap dup dap masa nak ke umah yin...tetiba lak kena simbah camni :(( huwaaaaaaa....siap korang :-L utang tepung mesti dibalas tepung pulut :-L....sambil muka penuh tepung masuk dlam umah yin ada ramai jugak dalam tu sambil nyanyikan aku lagu birthday :"> thanks kawan-2 ..aku tiup lilin ngan penuh tepung dibadan...adoiiiii kali ke dua jantung aku berhenti....naseb la x terus berhenti...kesian diaorg, mulanya plan nak wat kat masjid kat dataran tapi ujan n diaorg pindah ke umah oyin maybe klu wat kat dataran aku leh syak kot...hehehehe kaber la tuh :P....ni semua plan shem weng nak seprise kan aku tapi kalau tepung tawarkan aku sbelum aku nek pelamin ni keje dak-2 laki la ni :P...mulanya M16 citer kat aku diaorg xde idea n suh jer terus terang nak celebrate besday aku, tapi plan korang memang menjadi la sbb aku mmg nak elakkan dari kena tapi akhirnya aku tersepriseeee huwaaaaa.....aku tak jangka diaorg akan wat sbbnya ni bulan puasa kan, mesti la ada yg nak terawih...pada (shem weng, faiz weng, zana,krizal,agus,nisa,katus,mieza,mels,madir,adek,idaz,kak ainz & fea & abg man, agon, yin,padli, M16 Jugak b-(, n semua la) thanks kawan-2 sbb korang berjaya hentikan degupan jantung aku wat seketika...aku memang da berjaga-2 sbbnya aku da gelakkan agus dalam ym ritu..



gus hatu topong =))

ooo ko gelakkan aku ek, tunggula turn ko x lama da..

aku IQ tinggi xkan kena tepung cam ko tuh =))

jaga ko, ko nak larik mana?

aku akan pastikan aku xkan jumpa korang sampai tahun depan

ko tak kena tarikh tu, tarikh lain ko kena jugak

aku IQ tinggi la mana bleh kena

ko tunggu jer





akhirnya da terbukti IQ aku sama jer ngan agus :-s, berjaya gak ko buktikan ek, pada weng (shem) berjaya plan ko kali ni...pada pelakon yang aku kira memang bagus la oyin & M16....boleh dapat anugerah la korang, n korang leh import utk lakonan seterusnya, haipppp sebelum tu M16 kena mintak kebenaran aku dulu :-" :P .... pas smua da balik aku & kembar ber4 ke alamanda koke dia sana. Thanks M16 tujukan aku lagu Lena diulit intan & Terima kasih..kalau video leh support jap lagi aku upload k...n terima kasih atas segala-galanya n Syukur pada Tuhan di usia 25 tahun aku dikurniakan kawn-2 yg bergitu berharga dalam idup n dia yanh disayangi :">...masa nak tido aku tak abes-2 senyum gembira terharu sbb bagi aku kali ni paling bermakna sekali sepanjang hidup aku, antara hari terindah dalam idup...





thanks awak X_X

















































ada tiga 3 kuntum ros merah dalam jambangan bunga tu

Seprise yang ke 3


Hari ni g keje aku senyum jer, kelakar n gembira sgt hari semalam, macam indah jer bagi aku 8-> keje cam biasa..sambil-2 tu sms ngan M16, dia keje petang isnin 15hb tu, sambil-2 sms , tgok jam dah kul 12 lebeh ni, M16 tanya x balik umah ke tghari ni? tak tahu lagi kalau rajin balik la, bukan leh makan pun :P, dia cakap x yanh balik la nnti awk tido lak, aha tgokla camana, dalam kul 12.30tghari dpt satu panggilan



hallloooo ini norhaslina ke


aha saya la...sape ni?


ni saya nak kasi u satu barang, ada org kirimkan


apek lu naik tingkat atas LG tempat penerimaan barang ok


ayaaa x boleh la ini personel kena sign awk


personal? (dlm hati terpikir gak, ishh wallet aku jatuh ke, check-2 ada jer)


macamana amoi?


lu dia mana skrang?


pos pengawal

lu masuk la , saya x larat nak kuar jauh maaa


macamana mau masuk


lu pegi itu kaunter tukar ic n then masuk la



dalam 10 minit dia call lagi, dia cakap dia tunggu di aras LG, dalam ati aku bebel jer, ishh aku suh aras G dia naik sampai aras LG dah la aku tak sahur pagi tadi :))



amoi u norhaslina ke?


yer saya..

ini barang untuk awak, terbeliak biji mata aku tgok bunga dia nak kasi kat aku

apek lu silap orang la, ini bukan untuk saya...mana ada org nak kasi saya bunga


haiyaaa amoi, ini untuk amoi la, cuba tgok resit ni nama amoi kan?


yerla? ishhh tapi sape yang kasi ni apek...lu jangan salah org nanti...ini bukan utk saya la(sambil tu terhenti lagi jantung aku seketika + blurrr) aku berdiri


tercegat jer depan tu...


amoiiii percaya la ini untuk awak




ye ye..tetiba ada panggilan telepon dari satu no....




hallu ni cik norhaslina


yer saya


cik dah terima bunga tu?


da ada pada saya ni


ok, ini dikirimkan oleh seseorang dengan ucapan (dia pun baca la) dari M16


ohhh ok terima kasih yer




apek tadi.....amoii percaya la...(bila dia tgok aku blurr tanpa sbrang kata)


yer la saya percaya la ni...


amoiii sapa kasi tu? suami awak ke?


ishh apek ni saya belum kawin la..


kalau camtu awak punya kekasih laa


aha yer la sambil senyum malu kat apek tu...


amoiii happy birthday ek amoi


ok thanks ek apek...




masuk jer opis bos aku smua tengah berkumpul ngan staf lain, waktu rehat kan x da kuar gi makan, apa lagi riuh rendah satu opis sampai opis sebelah pun tahu :">.... duduk jer tempat aku diam jer..adoiiii terkejut sgt...kawan-2 lak asek perli jer....waaaaa dapat bunga , romantik nya....merah muka aku :)) ....capai hp terus sms M16 thanks awak...dia call....awak..bunga tu utk awak ...bla bla bla bla.... aku siap pesan ngan dia, dah la jantung saya ni hampir tak berfungsi daaaa..aku ingat da abes sebab 15 hb kan..apapun thanks sgt....


pada kawan-2 yang wish melalui sms, vf, fs n melalui apa jerk aku ucapkan beribu-2 terima kasih, aku harapkan kita akan kawan sampai bila-2.....pada padli thanks sbb jadi org pertama wish melalui sms, harap dia pun akan berjaya n bahagia dalam idup...pada bedah thanks my bedaahhh...aku akan jadi kawan ko sampai bila-2, pada yana tengkiu my prennn, pada tombaks pun tengkiu jugak sbb dia org terakhir yang wish, saje je dia nak tunggu jadi org last...n pada smua la...harap korang pun sama akan bahagia...



Isi kandungan kad Birthday


::Happy Birthday To Intan::


For My Sweetheart on your birthday


To some, romance means

candlelight dinnet and roses,

Gift are special

but they fade with time.


To me, romance is

simply being with you,

Sharing each special

moment together,

day after day.


I know in my heart

that you'll always

be here for me,

and the best gift

you could ever give me.


You're wonderful

in every way,

and that's why

i'll always be here for you, too.

Tou mean everything to me.


I Love you

and i'm wishing you

all the happiness

in the world on your birthday.


With all my love today

~M16~



7:38 PG
35 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|