<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Selasa, 1 Julai 2008




Percutian Ke Penang LOr
Semekom :"> ...adoi la smua dah ckp aku malas ek, okla okla aku memblogkan diri ok :P...kali ni nak citer pasal pergi ke penang ..aku ari khamis malam dah balik dah dgn yana, dia ajak balik ngan dia, free lor....thanks yana, bertolak dalam pukul 6 camtu sampai ke penang pukul 10 camtu sempat lagi singgah makan charkotiaw kat juru, pastu yana & en mata air antar aku ke rumah akak aku dikulim,
Jumaat lak
jumaat akak & abang aku amik cuti sbb aku ada, maklumla adik kesayangan balik uwekkkkk....pegi servis satria aku sbb aku nak bawa balik ke putrajaya, tukar ekzos standard balik sbb makan minyak lor, dahla minyak mahal .huahahahah, pastu servis la kat mana yang kena servis tuh ..tghari skit pergi shopping-2 ngan aka & abg n anak-2 buah aku, abg aku banjer makan pizza , tgok wayang citer kungfu panda, dah tengok sbenarnya tapi anak-2 buah aku nbelum tgok so aku tgok la kali kedua, lagipun aku suka citer tu, i love u po heheheh....ptg jumpa kawan kejap, malam tu aku tunggu rombongan dari kl & jb datang tapi bukan rombongan meminang tau, rombongan cuti-2 malaysia...budak kl sampai kul 3 pagi, aku suh tombaks g amik jap kat juru, pastu borak-2 ngan diaorg, cam x penah jumpa lak , sempat la gosip-2 kejap hikhihik tidok dalam 4 lebeh la, dah dekat kul 5 pagi dah, tup tup bedah masej dah ada kat juru dalam pukul 6 , yana plak gi jemput diaorg kat stesen bas, yang lawak nya si bedah cakap dia otw nak gi pulau atas jambatan, dlm ati aku fikir gak slalunya bas klu gi pulau mesti dia akan stop dulu kat butterworh, rupa-2nya jambatan prai dia cakap jambatan penang =))=)) bedah, bedah ko slalu jerk wat aku gelak tapi best, sebb ko jujur ikhlas lagi betul bendul hikhihkhik so dak jb sampai umah aku dlm kul 7 pagi, dak pompuan smua tido umah aku di perda, dak laki tido umah tombaks, tak jauhla umah kitaorg dalam 5 minit jer..
sabtu yang menarik
malas lak nak taip panjang so aku taip tentatif jerk la ek
10 pagi - kami makan di kedai bb, bb belanja smua, lauk smua sedap-2 kari ikan bawal, sotong, lala, daging, udang, ulam fuhhh memang sedap...thanks erk bb
11.30 pgi - bertolak ke pulau dengan feri, dak-2 nih asek tangkap gambar sampai lupa nak menikmati permandangan..
12.30 tgh - sampai di padang kota sambil bergambar

1.30 tgh - pi queensbay tangkap gambar, panas nya tapi klu bab tangkap gambar macam-2 aksi ada, yg paling best aksi menonggeng dari muz , mahal tuh hikhihk

2.30 ptg - amik iena png terus menuju ke bukit bendera, tp kabel bkt bendera putus tp x menghampakan sbb kami masih dibenarkan masuk kedalam so dapat jugakla tgok,

4.00 ptg - pi makan nasi kandar line clear& air kelapa, paling mahal dea sebab smua menda dia amik, ..pastu sambil tutangkap gambar berlatar belakangkan komtar...

5.30 ptg - sampai di batu feringgi, yeeeeee ni ler kemuncak percutian kami, ramai masa nih, ada lebih kurang 18 org smuanya, sbb pagi ada yg keje, pastu diaorg terus ke bt feringgi, naik banana boat, lama dah aku teringin nak naik tapi mana best naik klu x ramaikan so kami ramai kali neh, pastu bedah ajak aku nek belon, waaaaa best sgt terbang kat atas tuh, mula excited tapi sebenarnya dalam ati Tuhan jerk yang tau hikhikhik pastu mandi-2 sambil tanam km dalam pasir, lawak betul si km neh, kecoh jerk dia tapi best ..asek kenakan dia jerk, pastu tgok gambar la, panjang lak nak citer huhahahaha ...

8.00 mlm - kami mandi terus siap-2 utk ke nite market, aku & bedah beli gelang sama lor sbg kenangan n kami beli boxer (org pmpuan pun ada boxer ke ) hikhihkihik suar pendek lagi seksi utk pakai kat umah oke, utk tido ajer, kami beli corak yang sama kaler yg berlainan...kawan-2 yg lain sibok juga sopping, aduihh lenguh kaki sampai aku & bedah duduk jer tepi jalan tuh sambil di body guard kan ngan muz... tahan beca nak nek tapi mahal lor, 15 hengget x sampai 50 meter ...

10.30 - gerak pulang utk menikmati chakotiaw di permatang pauh, kami balik ikut bridge tapi syg seribu kali syg, bedah tido lak so dia x dpt menikmatinya, len kali ko salah lagi jambatan bedah huhhh...kat situ uddi ada, dia ada ada keje kat a.star tapi demi utk tinie sayang dia sanggup turun join kami makan chakotiaw, 2 pinggan tuh, aku pun sama & bedah tapi kami x abis lor...udang jerk abis hikhihikhik

1.00 pagi - gerak pulang tapi dak-2 laki sempat lak pusing g lepak kat pantai bersih sambil menyakat awek-2 kat situ....

ahad plak

bangun pun dah lewat sbb bangun lambat..mana x lewat aku ngan bedah asek smbang sampai kul 4 pagi, soseh soseh cam dah lama x jumpa, macam-2 citer kami bualkan bedah...

11.30 pg - semua org gi rodwok, intan jzz nak cari minyak apa ntah tapi tetap x de, minyak pala aku pun tau jual kat langkawi jer hikhihk...

12.45 tgh - makan laksa kat kampung petani..yeahhhh tempat aku mkn setiap kali balik memang sedap lor, sampaikan org png pun 2 pinggan sorang hikhikhik laksa dia dulu ada laksa camput yg dicampurkan ngan sambal sotong kering + sambal tauhu + cuck udang, best sangat, kali ni shem banjer laksa, maceh shem, smoga rezeki ko bertambah...

2.00 ptg - gerak ke kilang jeruk tapi alamak kilang besar tutup so x leh la korang tgok camana jeruk dibuat tapi x pa tetap x menghampakan sbb ada back up kilang jeruk huhuhuh, apa lagi diaorg nih memborang cam nak jual lak hihihi harga sama jerk ngan kilang cumanya tak leh tgokla camana jeruk dibuat n diperam kan, pastu singgah jap kat kedai aksesori sbb nak beli barang, tup tap tup tap dah kul 4.00ptg , jeles tul masa ni ngan kami hihihi

4.30ptg - patutnya kami bertolak ke bukit merah tapi cuaca yang agak panas terik & kemungkinan ptg akan hujan so kami tukar plan ke air terjun junjung kulim kedah, sbelum tu kami singgah utk makan durian maa, kami pun makan durian kat jalan kampung sekilo 8 hinggit maaaa, cina tu cakap dulian anak dala lorrr tapi mmg sedap la sbb rasa tak de la tawar, semuanya 60 hengget n di sponsor oleh intan jazz, macihhh intan, semoga rezeki ko jugak lebih bertambah ek....

6.00 ptg - jeng jeng kami dah panas seharian dah melekit dah badan so pe lagi terjun la kami dlm air tu, sambil men gelonsor, fuhhh best gak air terjun yg kuat tu menghempap badan tersa cam kena urut lak , segar bugar jadinya, n bla bla bla bla, malas nak citer g sana tgok gambar :D

8.00 mlm - kami smua menuju juru utk m enikmati nasi goreng ketam , sedappp sangat sorang satu ekor setengah ketam, mak aiii banyak lorr tapi abes jugak hikhkhik tapi kena cepat sbbnya dak-2 jb nek bas kul 10.30 mlm, ada gak yang makan mee udang, sambil smbang-2 gelak-2 borak-2 kami tunggu makanan sbb makanan lambat sampai, lepas makan terus gerak sambiil salam-2 sbb dak kl akan terus ke kl nek keta, so takat ni la percutian kami, tengs banyak-2 pada budak-2 png tombaks-penyu-arman-dilla-mel-hcj-kak ani-yana-apis sbb sudi bawa dak-2 nih jalan, pada shem weng-zana-tinie-intan jazz-maya, apa yg x dpt kita pi tu next time kita pi lagik ek,,kita balik kumpul duit dulu hikhikhik pada bedah-muz-dewa-km berjuta-2 tengs sbb sudi join percutian ni, sanggup korang dtg jauh-2 , smoga hubungan persahabatan kita kekal walau jauh mana pun kita....

kul 4.00 pagi - kami sampai di kl ....

kul 8.30 pagi - dak-2 jb sampai di Jb...

malas nak upload pic, nak tgok gambar pi kat sini --->

http://picasaweb.google.com/hilangcarijumpa


2:14 PTG
7 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|