<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8396187926878286553\x26blogName\x3ddiarieintan\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://diarieintan.blogspot.com/\x26vt\x3d-8003496597065561025', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Jumaat, 23 Mei 2008





agenda baru!!!

Gembira Hidup Ini

Disini kunyatakan semua,
Cerita kehidupanku,
Telah tempuhi hidup yang sukar ku terima,
Tapi ku mampu laluinya,
Merempuh suka dan duka,
Dengan tenang hati ku telan pahit manis kehidupan.

Chorus:
Sekiranya,
Ku tak mampu,
Halangi semua,
Pasti ku hampa.

Sekiranya,
Ku tak bersedia,
Akan ku pulang ke asal ku,
Tapi ku tak rela.

Kerna ku sorang manusia,
Yang tak suka pada duka,
Kerna ku sayang gembira,
Gembirakan hidup ini.

Kerna ku tahu inginku,
Apa yang aku inginkan,
Akan ku capai segala,
Segala yang diinginkanDemi kehidupanku….
idup..idup..idupp
best lagu nih..aku pun baru dgr nadia nyanyi dalam af..pastu terus berkenan kat hati..hmm not bad la lirik dia..kisah mengenai kehidupan...
mmg x dinafikan mcm cakap sorang kawan aku, arini kita kawan esok lusa belum pasti kita berkawan, arini kita ketawa esok lusa belum tentu kita akn terus ketawa tapi itulah realitinya kehidupan..mana ada idup yg selalu diatas jer? mana ada idup yg sntiasa ketawa jer? mana ada idup yg selalu bahagia jer?tapi kwn-2 mana ada idup yg sntiasa sedeh jer kan? mana ada idup yg sntiasa kecewa jer kan? tgok adilkan peraturan idup nih? kerana ini adalah kehidupan yg mengajar kita tentang pahit manis, asam garam seterusnya dijadikan satu pengalaman...so utk dia tabah k..ada hikmah disebalik apa yg jadi pada ko..aku kan ada :P
kadang-2 terpikir gak..kuat ke aku nk hadapi dugaan? sabar ke aku nak lalui smua yg jadi? mampukan aku nak rempuh cabaran yg mndatang? idup belum capai usia 25 tahun dah rasa cam x daya nak teruskan.. tp apapun bak kata nadia redah jerk :P...jgn lak kata stacy alamak terlebih suda....ikut jerk kata alif baguihhh laaa...
so meh kita gumbira jgn sedeh-2 lagi..dgr la lagu ni kat blog aku :P....
ops ada lagi.... smalam aku dh beli baju renang..kat putrajaya ni ngada betul kena pakai baju renang klu nak swimming...klu baju getah ke baju body ke tak bleh langsung..mcm tu la plak....so korang-2 jom la join..kita pegi yg 2 kaki jer hehehehehe x sabar neh...next week lak cuti skolah...klu korang nk tau..apa aja majlis..apa je program..apa je yg nk wat DIMESTIKAN cuti sekolah sbbnya dlm pamily aku ada cikgu ...so apa jer tunggu jerla cuti skolah so next week family day pak Ibrahim Basheer ...buhsan tul smua nk kena tunggu cuti skolah...adik aku le sape suh cari laki cikgu ntah..tapi tu kan dinamakan jodoh la intan..kata kak aku...senyum jerk la...
dah..dah...jom layan lagu gembira hidup ini.....
apapun masalah..apapun dugaan..apapun cabaran...apapun halangan...idup mesti diteruskan...

9:00 PG
12 comments

Welcome!


♥ diarieintan.blogspot.com ♥

It's Me


PuTeri_IntAn
14 September 1983
Penang
malaysia
virgo

Links


My Bedah
Comel
sHem WeNg
icha
mochitsuki
Bedah Manjung
IntaN SpoON
she
Kak aIN Den Sayang
kambENg SenGaL
WaNa@DoLLah
ZaNa_ApaU
EL cayunk
Yana Png
YiN Tecik
WaNie Tecik
Idaz GeBu
Kak YaYang
BINi AGus
Padlik Ganu
ANNiiEza
Montel
FAiz WeNg
Inspektor Kilat
Singapau
MeGAt
CikaiLAh
Akim
Mr Aries
My Hero
Dean Hensem
Corey Penang
Lang Penang
Mel Penang
Bee awek Meng Johor
Kadok Olyn Johor
As Awek Izery Johor
Sharkma Johor
Muzz Johor
Pak Long Sengal

My Song!!



My Link


Virtualfriends.net

friendster.com

puteri_intan@netblog.com

intanzasss@gmail.com

puteri_intan@tagged.com

yna_haslina@hotmail.com

diarie_intan@yahoo.com

Memoirs


April 2008
Mei 2008
Jun 2008
Julai 2008
Ogos 2008
September 2008
Oktober 2008
November 2008
Februari 2009
Mac 2009
April 2009
Mei 2009
Jun 2009
Julai 2009
Ogos 2009
September 2009
Oktober 2009
November 2009
Disember 2009
Januari 2010
Februari 2010
Mac 2010
April 2010
Jun 2010
Julai 2010
Ogos 2010
September 2010
Oktober 2010
Disember 2010
Januari 2011
Mac 2011
April 2011
Mei 2011
Jun 2011
Ogos 2011
September 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012

Credits

Powered by: |x|
Designed by: |x|
Photohosting by: |x|
Brushes by: |x|
Image by: |x|